Obavijesti

News

Komentari 562

'Bilo bi bolje da me sudac ubio, 4 godine su mi smrtna kazna'

Bila sam u potpunom šoku kad sam čula da sam dobila četiri godine. U mojim godinama i to za nesreću koju nitko nije želio niti bi želio da se dogodi, uzbuđeno je govorila Štefanija Lindić (74)

VIDEO

Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu u petak je nepravomoćno oglašena krivom i osuđena na četiri godine zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je sredinom studenog 2017. godine u Samoboru preminuo dječak (6). 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:02

On je s majkom i tri godine starijim bratom prelazio cestu na pješačkom prijelazu u centru Samobora. Štefanija ni danas ne shvaća kako je do toga došlo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Možda su me zaslijepili ti lampaši koji su bili uz pješački prijelaz i po cijelom Trgu. Nisam znala da je to zbog Vukovara, no bili su mi lijepi. Grad mi je bio tako lijep. Znam da sam na trenutak skrenula pogled dolje desno i to mi je valjda odvuklo pažnju - govorila je Štefanija. Dok razgovaramo, na trenutke zastaje zbog suza.

Četiri godine zatvora za smrt dječaka: 'Pa kuda ste gledali!?'
Četiri godine zatvora za smrt dječaka: 'Pa kuda ste gledali!?'

- Da je majka držala djecu svako s jedne strane za ruke ovo se ne bi dogodilo jer majka nije ni okrznuta. Da sam ih vidjela ja bih refleksno zakočila, oni su dotrčali na zebru, a majka za njima. Taj mali od šest godina je dijete, nestašni dječačić - kaže Lindić. 

Presuda ju je uistinu šokirala jer, smatra, ni oni koji su pijani skrivili nesreću ili divljali na cesti ne dobiju toliko.

- Vozim 55 godina i nikad nisam imala ni prekršaja. Bolje da me stavio pred zid i upucao, ovo je za mene životna kazna. I još kako je bio bezobrazan prema meni. Reći da sam vozila "kao muha bez glave", "kuda ste gledali", kao da je pred njim nekakva klinka, a ne žena koja će uskoro navršiti 75 godina - očajavala je LIndić. Otkrila je i kako su prije 20 godina u nesreći izgubili sina.

- Nikad nismo išli na sud. Ja svoje dijete ne mogu vratiti, a nisam željela nikome uništavati život. Imam previše godina da sjedim negdje u zatvoru. Najradije bih odmah umrla i da me nema - jecajući govori LIndić, koja se zbog depresije nakon prometne nesreće liječila i na psihijatriji. Kaže da je u tri mjeseca smršavila deset kilograma.

- Mislila sam da će biti nekakva uvjetna kazna, uzet će mi vozačku dozvolu i to je to. Pa koliki su poznati dobili uvjetne za još gore prometne nesreće. Na meni su našli pokazivati moć - ogorčeno kaže Štefanija.

Roditelji dječaka nisu željeli komentirati nepravomoćnu presudu. Na objavi nisu bili, u sudnici je sjedila njihova odvjetnica.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 562
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor