Obavijesti

News

Komentari 75

Bilo im je suđeno: Pod brojem 666 pala je 13. hrvatska vlada

Bilo im je suđeno: Pod brojem 666 pala je 13. hrvatska vlada
1

Izbori nikako 11. rujna: Numerolog Milivoj Lassić savjetuje da izbori i početak mandata nikako ne počinju na nesretne brojeve poput 11, 12, 16, 18, 22, 26, 28, 29, 31

VIDEO

Broj 666 je broj Zvijeri. Prema tumačenju Otkrivenja, zadnje biblijske knjige, zvijer sa sedam glava i deset rogova predočuje cjelokupan sustav sotonine vlasti nad svakim pukom, plemenom, jezikom i narodom.

Broj 666 pokazuje da je taj sustav krajnje manjkav u Božjim očima, dok znamenka 6 predočava nesavršenost i manjkavost. Na datum koji u sebi nosi tri šestice, 16. 6. 2016., pala je i vlada Tihomira Oreškovića. No uz mistični broj 666 javlja se i broj 13, koji se kroz čitavu povijest smatra nesretnim brojem.

Vlada HDZ-a i Mosta, kojoj je predsjedavao Orešković, je 13. hrvatska vlada. Strah od lošeg utjecaja broja 13 seže u pretkršćansku eru. Slijedi nakon broja 12 i simbol je nesavršenosti. Povjesničari ga povezuju i s petkom 13. 10. 1307. godine, kad je francuski kralj Filip IV. naredio uhićenje i paljenje francuskih templara te oduzimanje njihove imovine. Kršćani broj 13 povezuju i s 13 palih anđela te s mitom o 13. gostu na Posljednjoj večeri,koji je, po izvanbiblijskim predajama, bio Juda, izdajnik Isusa.

Numerolog Milivoj Lassić, pak, kaže, kako su od dosadašnjih 13 vlada samo tri započele svoj mandat na datum koji, prema kaldejskoj numerologiji, u sebi ima nesretan broj. To su četvrta vlada (12. 8. 1992.) na čelu s Hrvojem Šarinićem, koja je trajala osam mjeseci, zatim deseta vlada (12. 1. 2008.) na čelu s Ivom Sanaderom, koja je trajala 18 mjeseci, do njegove ostavke (!) i trinaesta Vlada (22. 1. 2016.) s premijerom Tihomirom Oreškovićem, čija je Vlada pala nakon svega pet mjeseci (16. 6. 2016.).

- Dok je u prva dva slučaja broj 12 nesretan ‘broj žrtve’ i iskorištavanja od strane drugih, broj 22 u datumu početka mandata u najnovijem slučaju je nesretan broj koji se odnosi na dobroćudnu osobu (bilo fizičku, bilo pravnu, kao što to Vlada i jeste), na sanjara koji nerijetko slabo procjenjuje, pa zna biti žrtva i svojih zabluda i neiskrenih prijatelja - objašnjava Lasić. Osvrnuo se i na broj 16 u datumu izglasavanja nepovjerenja.

- To je nesretan broj koji zrači opasnostima, nesrećama, brigama, nelojalnošću i nevjernostima te se iskazuje posebno u njegovoj sklonosti ka padovima - govori Lasić i ističe da numerologija nije nikakav mističan ritual proricanja budućnosti, nego iskustvena znanost koja proučava utjecaj brojeva kao simbola. Na pitanje koji bi dan za izbore bio bolji, 4. ili 11. rujna, Lassić odgovara:

- Preporučujem da se za izbore, ali i formiranje vlade nikad ne uzimaju dani koji u sebi imaju nesretne brojeve: 11., 12., 16., 18., 22., 26., 28., 29. ili 31., i to bilo kojeg mjeseca - zaključio je numerolog Milivoj Lassić.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca