News

Komentari 12

Bilo mu je žao što ju je uzeo: Vratio 310 godina staru violinu

Bilo mu je žao što ju je uzeo: Vratio 310 godina staru violinu

Nakon što je britanska prometna policija objavila snimke muškarca za kojeg se pretpostavlja da je uzeo violinu, Morris je kontaktiran preko Twittera i razmjena je dogovorena za petak

Vrijedno glazbalo staro 310 godina koje je britanski violinist zaboravio u vlaku prije gotovo dva tjedna vraćeno je vlasniku, javljaju mediji u subotu.

Profesionalni glazbenik Stephen Morris ponovno je dobio svoj dragocjeni instrument, jedan od nekoliko koje je izradio vrhunski majstor David Tecchler, nakon "tajnih pregovora", objavio je BBC.

Morris je zaboravio violinu kad je sišao s vlaka u Londonu i otišao biciklom 22. listopada navečer.

- Očajan sam što sam je izgubio, i to ne samo njezine vrijednosti, ona je moj život - rekao je zamolivši za pomoć u pronalaženju glazbala.

Prema BBC-u, violina mu je predana na parkiralištu u Beckenhamu, u južnom Londonu, u razmjeni pod nadzorom policije.

Mreža je objavila da je čovjek koji je uzeo violinu vrijednu prema procjenama 250.000 funti (2,15 milijuna kuna) rekao da mu je žao i da se ispričava.

Nakon što je britanska prometna policija objavila snimke muškarca za kojeg se pretpostavlja da je uzeo violinu, Morris je kontaktiran preko Twittera i razmjena je dogovorena za petak, prenosi BBC.

- Ispričavao se i rekao da mi je želi osobno predati. Nije moglo završiti na bolji način - rekao je Morris te dodao da je violina bila netaknuta. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM: