Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

'Bin Laden mi je rekao da moram rađati borce za rat'

Najwa bin Laden je prva supruga Osame bin Ladena. U knjizi je ispričala kako joj je zabranio školovanje i naredio da rađa borce za islam

Reuters
Video: Reuters
8 komentara

Najwa bin Laden je odrasla u Siriji. Išla je u školu, igrala je tenis i odijevala se kao djevojčice na Zapadu. Osamu bin Ladena je upoznala dok je imala sedam godina. Udala se za njega s petnaest godina, a on je bio dvije godine stariji od nje. Ubrzo nakon vjenčanja joj je zabranio da se dalje školuje, da igra tenis, a morala je nositi i burku. Rekao joj je da mora rađati što više boraca za islam. U trideset godina zajedničkog života Najwa je rodila 11 djece, a iz kuće je izlazila samo kad bi posjećivala rodbinu ili kad bi se selili. Bin Laden je kasnije oženio još dvije žene, a drugu mu je izabrala upravo Najwa. Ona je bin Ladena ostavila prije napada na 11. rujna, a sada je objavila knjigu u kojoj opisuje svoj život s njim.
- Otišla sam sa sinom Omarom i dvije kćeri u Siriju. Osami sam vratila prsten, a on mi je rekao da se nikada neće rastati od mene. Kad sam vidjela što su njegovi ljudi napravili u New Yorku, šokirala sam se. Osamu nisam vidjela od tada i ne znam gdje je - napisala je Najwa. Ispričala je i kako je bin Laden, sve tri žene i 14 djece, jednom odveo u pustinju gdje su djeca kopala duboke rupe u kojima su onda svi spavali. Osama je govorio da moraju trenirati za rat koji ubrzo dolazi između muslimana i Zapada.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message