Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
211 komentara

Bio je kritičar Putina: Ruskog novinara ubili s 3 metka u leđa

Arkadij je bio jedan od najpoznatijih ruskih ratnih dopisnika, ali svoju je domovinu napustio prije godinu i pol dana. Bojao se, kako je govorio, za vlastiti život...

Foto: Wikipedia
211 komentara

Ruskog novinara Arkadija Babčenka (41) upucali su u Kijevu, a preminuo je na putu do bolnice. Kako je izvijestila ukrajinska policija, teško ozlijeđenog u stanu ga je kako leži u lokvi krvi, u utorak popodne, pronašla supruga koja je pozvala hitnu pomoć, ali, nažalost, nije mu bilo pomoći. 

Babčenka su ubili s tri hica u leđa i to na stubištu zgrade dok se vraćao iz trgovine, piše Guardian.

Police cars are seen parked in front of an apartment block where Russian journalist Arkady Babchenko was shot and died of his wounds in an ambulance, in Kiev | Autor: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Arkadij je bio jedan od najpoznatijih ruskih ratnih dopisnika, ali svoju je domovinu napustio prije godinu i pol dana. Bojao se, kako je govorio, za vlastiti život s obzirom da je posljednjih godina kritički pisao o potezima Kremlja. Često je kritizirao Vladimira Putina i njegove ratove u Gruziji, Ukrajini i Siriji. Zbog tekstova dobivao je prijetnje smrću koje su i bile razlog njegova odlaska iz Rusije. 

U Kijev se preselio prošle jeseni, a radio je za TV postaju krimskih Tatara ATR.

Babčenko je, inače, tijekom rata u Čečeniji 1990-ih bio u Ruskoj vojsci, a nakon toga odlučio je postati novinar. Radio je kao vojni dopisnik za više ruskih medija.

Ukrainian police officers guard in the entrance to a house where Russian journalist Babchenko was shot and died of his wounds in an ambulance, in Kiev | Autor: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Putinov režim se okomljuje na one koje se ne može slomiti ili zastrašiti" ocijenio je ukrajinski parlamentarac Anton Heraščenko.

- Danas je u Kijevu, na pragu svog stana, ustrijeljen i ubijen Arkadij Babčenko, protivnik Putinovog režima i prijatelj Ukrajine, napisao je Heraščenko na svom Facebook profilu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message