Obavijesti

News

Komentari 47

Bio je uporan: Rekao sam sebi 'Dino, dosta' i izgubio 60 kila...

Bio je uporan: Rekao sam sebi 'Dino, dosta' i izgubio 60 kila...

Dini (17) trebali su mjeseci da se navikne na zdravu prehranu. Mučio se i u teretani, no uspio. Njegov trener je rekao da je Dino ostvario najveći rezultat otkad on radi

VIDEO

Iako se cijeli život bavim sportom, treniram nogomet i krećem se, no hranio sam se nezdravo i kilogrami su iz godine u godinu samo rasli. Golemi odraz u ogledalu me osvijestio i rekao sam sebi: ‘Dosta, Dino, ovako zaista više ne može’, prisjeća se Dino Kos (17) iz Karlovca. U godinu i dva mjeseca skinuo je više od 60 kilograma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Danas živi novi život koji mu se, kaže, okrenuo naglavačke. Ponosan je na sadašnjih 92 kilograma. Počeo se debljati u trećoj godini. Obilazio je liječnike, a kako je rastao, svake godine je bio po desetak kilograma teži.
- Sa 16 sam dosegao težinu oko 160 kilograma, ne znam točno koliko jer osobna vaga važe maksimalnih 150 kg.

I sad jede zdravo

Dotuklo me kada sam počeo sam kupovati odjeću - objašnjava Dino.

POGLEDAJTE VIDEO:

Veliki uspjeh: Dino (17) iz Karlovca u godinu dana smršavio više od 60 kilograma Reporter: Andreja Thomas

Posted by 24sata on Friday, June 9, 2017

Dodaje kako je kilograme gubio u teretani. Kaže da zbog debljine nikad nije imao problema u društvu, no prijatelji su ga podržavali i poticali da krene u borbu s kilogramima. S prijateljima je i krenuo u teretanu. Tamo mu je trener napravio plan prehrane i treniranja. Dino kaže da mu se svidjelo, a kilogrami su padali. Vježbao je dva puta tjedno, a kaže da mu je ipak najteže bilo promijeniti način na koji se hrani. Ugljikohidrata i šećera teško se odreći.

- Moja dotadašnja tipična prehrana bila je meso, tjestenina, krumpir, puno kruha, sokovi, čipsevi, čokolade... Užasno teško mi se bilo naviknuti na novi način prehrane, a prilagodba je trajala šest mjeseci. Napokon sam se naviknuo i danas većinom jedem kuhanu hranu, povrće, meso pripremljeno s manje masnoće, a grickalice, slatkiši i sokovi su potpuno izbačeni s jelovnika.

Ne smeta mu ni višak kože

Trener mi je rekao da sam ostvario najveći rezultat teretane ikad, a postoji od ‘80-ih godina – govori Dino dodajući da je inače vedra i vesela osoba te da je ostao na staroj kilaži prijatelji bi ga i dalje cijenili, no život mu se potpuno promijenio jer je danas ponosan na sebe i ima veliko samopouzdanje.

Zbog velikog gubitka kilograma ima problema s viškom kože, no kaže da ga to ne zamara i da je to njegov ponos, a ako se ne stisne, morat će na operaciju. Danas radi kao konobar u kafiću, a da je ostao na 160 kilograma vjeruje da taj posao ne bi dobio.

- Jako puno ljudi bori se s viškom kilograma i upravo zbog njih želim podijeliti svoju priču te im poručiti da je sve moguće. Mislim kako je sve u glavi, moraš imati golemu volju, a u periodu mršavljenja dati sve od sebe i jako puno se odricati i biti motiviran. To je klik u glavi. Jednostavno sam odlučio da moram i da nema druge te uspio - poručuje za kraj Dino.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa