Obavijesti

News

Komentari 11

Vjerovao je da će mu 'gazda' izgraditi kuću, ali postao je rob

Vjerovao je da će mu 'gazda' izgraditi kuću, ali postao je rob
5

Oštećenik je bez ikakve novčane naknade obavljao teške fizičke poslove na pilani i na gospodarstvu, nadajući se da će 65-godišnjak ispuniti njihov dogovor. Obećao mu je kupiti zemljište i izgraditi kuću

VIDEO

Polako se raspliće klupko koje je dovelo do robovlasničkog odnosa između dva muškarca u selu Erdovec kraj Križevaca.     

O slučaju se danas oglasilo i Općinsko državno odvjetništvo iz Bjelovara. Kako stoji na stranicama ODO-a, osumnjičeni 65-godišnjak je od 2002. godine do sredine lipnja ove godine, u namjeri da oštećenika iskoristi za služenje i fizički rad, koristeći njegove teške obiteljske prilike i životne okolnosti, nakon što je oštećenik prihvatio njegov poziv i došao na njegovo poljoprivredno gospodarstvo živjeti i raditi, lažno mu obećao da će mu kupiti zemljište i izgraditi kuću. 

POGLEDAJTE VIDEO: Imanje užasa u Erdovcu  

Pokretanje videa...

Erdovec: Držao čovjeka 28 godina u ropstvu VIDEO

Oštećenik je bez ikakve novčane naknade obavljao teške fizičke poslove na pilani i na gospodarstvu, nadajući se da će 65-godišnjak ispuniti njihov dogovor. Osnovano se sumnja da je 65-godišnjak više puta fizički napadao oštećenika, koji je u strahu nastavljao obavljati sve poslove bespogovorno. Živio je u jednoj prostoriji izvan obiteljske kuće, bez pristupa kupaonici i bez osnovnih higijenskih uvjeta. Okrivljenik mu nikada nije ispunio dano obećanje. 

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio 65-godišnjem osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Bio rob 28 godina: 'Kod nas je došao cijeli izudaran i gladan. Čovjek je gol i bos, teško vidi...'
Bio rob 28 godina: 'Kod nas je došao cijeli izudaran i gladan. Čovjek je gol i bos, teško vidi...'

24sata je prvi medij koji je izvijestio o tom slučaju. Radi se o M. G. (66) koji je povjerovao u lažna obećanja i 28 godina vjerno i u strahu od batina služio godinu dana mlađeg V. A. koji se ponašao poput robovlasnika.

Kakvu torturu je trpio čuli smo od poznanika koji ga je izbavio iz ruku "robovlasnika" je za nepovjerovati. Hodao je gol i bos, odnosno u dronjcima i totano neishranjen, jer je na svojih 190 centimetra visine imao, kako smo čuli od osobe koja ga je odvela iz pakla, 50-tak kilograma.

rob

Nakon što je otišao iz obitelji, tri dana je proveo u krevetu. Sad su jasni i motivi zašto je tako dugo bio kod zlostavljača i izrabljivača, jer mu je povjerovao da će mu izgraditi dom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a