News

Komentari 54

Biserka Petrović o suprugu: 'Nisam htjela da ide u dom, htio je biti pokopan kraj Dražena'

Biserka Petrović o suprugu: 'Nisam htjela da ide u dom, htio je biti pokopan kraj Dražena'

Nakon duge i teške bolesti, u 94. godini, u Zagrebu je preminuo Jole Petrović, otac Dražena i Aleksandra Petrovića, najpoznatijeg bratskog tandema u hrvatskoj košarci

U 94. godini preminuo je Jole Petrović, otac Dražena i Aleksandra Ace Petrovića.

Njegova supruga Biserka Petrović s kojom je u braku bio pune 62 godine shrvana je gubitkom supruga.

- Teško mi je, emocije su prisutne, nije lako, koliko god godina čovjek imao kad umre. Zovu me sa svih strana svijeta i izražavaju sućut - rekla je Biserka u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

- Sretna sam što sam ga imala uza sebe, pa i u trenucima kad nam se dogodila tragedija koja nam je promijenila živote. Unatoč Draženovom odlasku ostali smo stajati čvrsto na zemlji. Drago mi je što sam mu mogla pružiti sve u njegovih posljednjih trinaest godina koliko je bio nepokretan nakon moždanog udara. Nipošto ga nisam htjela dati u dom i skrbila sam se o njemu cijelo vrijeme. Bilo da je noć, dan, praznik ili vikend... Ništa mi nije bilo teško! Živjeli smo u Draženovom stanu u Zagrebu čuvajući uspomenu na njega - prisjeća se Biserka Petrović.

Za razliku od svoje supruge, Jole Petrović živio je dosta povučenim životom.

- Od Uskrsa je bio jako loše i shvatila sam da ide prema kraju. U četvrtak je završio u polukomi, za vikend smo ga okupali, obrijali, davali mu jesti, održavali na životu... U subotu mi se posljednji put obratio, rekao mi je: "Bila", tako me od milja zvao, baš kao i pokojni djed. Kad sam vidjela koliko se muči jučer ujutro nazvala sam Hitnu. Nisam ga htjela poslati u bolnicu, ali su mi rekli da još postoji tračak nade, pa sam ipak pristala, jer u kući nije mogao primiti kisik. Nije imao koronu, nego urinoinfekciju koja je izazvala veliku temperaturu. Nažalost, noćas u četiri sata je preminuo. Liječnici su poduzeli sve što su mogli, ali tijelo se gasilo... Plakali su i u bolnici što me posebno ganulo. Nije se mučio, otišao je mirno, baš onako kako je i živio, skromno poput Dražena - rekla je Biserka.

Posljednji ispraćaj Jole Petrovića bit će u Zagrebu jer je, kaže Biserka, htio biti pokopan uz svog sina Dražena.

- Bila mu je želja da bude sahranjen pokraj Dražena. Napravili smo pokraj Draženovog počivališta obiteljsku grobnicu gdje će biti pokopan. Htio je da to bude u najužem krugu obitelji. To ćemo ispoštovati, neka ode tiho kako je i živio. Ispraćaj će na zagrebačkom Krematoriju biti u četvrtak u 14:15, a polaganje urne idući tjedan - rekla je Biserka Petrović.

Najčitaniji članci