Obavijesti

News

Komentari 120

Biskup Komarica: "Istina je kod nas dramatično ugrožena"

Biskup Komarica: "Istina je kod nas dramatično ugrožena"
1

Banjalučki biskup govorio je o Bleiburgu, povratku Hrvata u Banjaluku i osnosu Crkve prema građanima BiH koji nisu katolici. Rekao je da Hrvate i Srbe veže duga povijest

VIDEO

Banjalučki biskup Franjo Komarica gostovao je u emisiji Nedjeljom u 2 gdje je govorio o napadima kojima je obasut nakon što je služio misu na Bleiburgu. 

Rekao je kako želi da se 'iznesu činjenice' o Bleiburgu.  

- Ima i onih koji znaju da je tu bilo prljavih poteza međunarodnih predstavnika. Ne radi se samo o ustaškoj vojsci nego i o velikom broju civila koji su zavedeni, koji su bježali da se predaju nekome, da se spase od onih koji dolaze - rekao je i dodao kako se isto događa u Hrvatskoj i BiH. 


- Dodik je na svojem mjestu voljom naroda i međunarodne zajednice. Očekujem da zna što znači biti političar i da se mora brinuti za opće dobro, a ne samo za članove svoje stranke i svojeg naroda. On je i učitelj mlađih generacija, ali mora znati da se svakoga mora uvažavati. Mora znati da se meni kao predstavniku katoličke zajednice nema što zamjeriti - kazao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govorio je i o povratku Hrvata u Banjaluku. Kaže da nema održivog povratka i da je broj Hrvata desetkovan.

- Mržnja je postala sastavni dio života ljudi koji su otišli, samo je pitanje trenutka kada će ih netko izmanipulirati. To je problem i zato ne smijemo probleme gurati pod tepih. Pitanje je što rade centri moći - Washington, Bruxelles - rekao je.

Na pitanje o činjenici da su Katoličkoj crkvi važniji Hrvati nego drugi, rekao je da se to na njega ne odnosi. 

- Katolička crkva ne smije imati uskogrudni stav. Želio bih da se napravi temeljita studija kako se Katolička crkva ponaša prema onima koji nisu Hrvati ni katolici - rekao je Komarica i dodao da Hrvate i Srbe veže duga povijest i da smo uglavnom živjeli u miru. 

- Bilo je dramatičnih vremena, ali živjeli smo uglavnom u miru. U zadnje nas vrjeme, nažalost, veže manipulacija od strane naših vođa. Čovjek treba čovjeka, treba unositi u nečiji život radost i optimizam - to je veliko dobro djelo - kazao je.

- Istina je kod nas dramatično ugrožena - zaključio je.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS