Obavijesti

News

Komentari 105

Biskup o Gay paradi: Moramo kao kršćani uvažavati druge

Biskup o Gay paradi: Moramo kao kršćani uvažavati druge
1

Dubrovački biskup napisao je na Facebooku poruku povodom Gay parade. Ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima, poručio je biskup Uzinić

VIDEO

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić napisao je na svojem Facebook profilu poruku povodom Gay parade koja će biti za tjedan dana u Splitu.

Poruku donosimo u cijelost:

"„Nikome zlo za zlo ne vraćajte; zauzimajte se za dobro pred svim ljudima! Ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima!“ (Rim 12, 17-18).

Potaknut zamolbom facebook prijatelja, ali u pročitanim ulomkom koji nam nudi današnja liturgija, svim svojim prijateljima s područja Splita, kao i svim ljudima dobre volje, upućujem poziv da se, vezano uz najavljenu Paradu koja se uskoro tre...ba održati u Splitu, ne daju isprovocirati i učiniti nešto što se kršćanima ne pristoji. Čuli smo sv. Pavla kako nam, potaknuti i poučen Kristom i njegovim primjerom, poručuje: „Nikome zlo za zlo ne vraćajte (i) ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima!“ Imamo pravo kao kršćani drugačije misliti, imamo se pravo ne slagati s izokretanjem sustava vrijednosti, ali moramo, ostajući vjerni svojim kršćanskim uvjerenjima, evanđelju koje navješćujemo i Crkvi kojoj pripadamo, naučiti uvažavati druge i drugačije, znajući da smo kao kršćani pozvani, slijedeći Krista i njegov primjer, na zlo odgovarati dobrom, na mržnju ljubavlju i tako, ako je moguće i koliko je do nas, biti u miru sa svim ljudima. Svoje neslaganje, a na to imamo pravo i dužnost, radije pretočimo u molitvu, šetnju po Marjanu, Mosoru, odlazak na plažu, na selo ili, jednostavno, ostanak u svom domu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S nadom da ćete tako i učiniti, da se nećete dati zavesti zlom, nego da ćete ustrajati u dobru i druge poticati na dobro, da nećete dozvoliti da vama ovlada mržnja nego da ćete mržnju pobijediti u ljubavi, na sve vas zazivam Božji blagoslov i obećavam svoju blizinu u molitvi! 

"Sjest ćemo na Rivu i tijelima braniti grad"

Nećete na Rivu! Građani Splita suprotstavit će vam se mirnim nenasilnim metodama. Sjest ćemo na Rivu i svojim tijelima braniti naš grad i zakone Republike Hrvatske, poručila je građanska inicijativa koja se protivi Gay prideu, piše u petak Slobodna Dalmacija.  

- Ovisno o razvoju događanja pozvat ćemo sve građane da nam se pridruže, neovisno o tome kojoj stranci pripadaju. Pozvat ćemo sve hrvatske narodnjake i vjernike, katolike, muslimane i pravoslavce. Pozvat ćemo mlade i stare, žene i muškarce, zaposlene i nezaposlene. Obranimo svoje dostojanstvo i slobodu svoga grada - piše u priopćenju koje je potpisao Gordan Sladoljev u ime Građanskog stožer za obranu Rive.

Holy: Žao mi je što neki ne razumiju važnost zaštite ljudskih prava

Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša je u petak podržala održavanje Gay pridea u Splitu i Zagrebu te je rekla kako se ljudska prava seksualnih manjina ne razlikuju od ljudskih prava svih drugih manjinskih skupina.

- Žao mi je što postoje pojedinci i pojedinke u našem društvu koji ne razumiju važnost zaštite svih ljudskih prava, a ne samo, recimo, vjerskih manjina ili slično - rekla je Holy. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu