Obavijesti

News

Komentari 46

Biskupi imaju 101 romantičnu ideju za parove za Valentinovo

Biskupi imaju  101 romantičnu ideju za parove za Valentinovo

HBK u 101 romantičnoj ideji za supružnike savjetuje odlazak na livadu i gledanje zvijezdi, puštanje zmajeva ili posjet knjižari, ali tu su i malo kreativnije ideje poput zajedničke kupke

VIDEO

Ususret blagdanu zaljubljenih, Valenitnovu, i Hrvatska biskupska konferencija (HBK) izdala je popis 101 romantične ideje za bračne partnere. Ovaj dokument pripremili su 2010. godine, ali i danas je na internetskim stranicama i možete ga pregledati ovdje.  

HBK u 101 romantičnoj ideji za supružnike savjetuje odlazak na livadu i gledanje zvijezdi, puštanje zmajeva ili posjet knjižari, ali tu su i malo kreativnije ideje. Donosimo vam nekoliko najzanimljivijih:

- Ako je tvoja supruga imala vrlo naporan i dug radni dan, pripremi joj toplu kupku. U vodu ulij mirisno ulje za kupanje i nježno ju okupaj od glave do pete. Odnesi ju u spavaću sobu. Nježno ju obriši ručnikom i položi u svježe pripremljeni krevet. Poljubi ju u čelo.

- Kad budete u prigodi kupati se u velikoj kadi, stvorite romantično ozračje tako što ćete oko kade upaliti svijeće, uliti u vodu eterično ulje poput onog od ruže, jasmina, ylang ylanga, sandalovine ili pačulia, a na površinu prosuti ružine latice. Suprug neka pusti suprugu da prva uđe u kadu, a dok ona bude uživala kupajući se, neka joj posluži pjenušac i jagode s čokoladnim preljevom prije nego joj se pridruži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Fotokopiraj vlastitu ruku i pošalji je telefaksom svojoj supruzi s porukom: «Želiš li da se držimo za ruke?»

- Kupite zmaja i kad je vjetrovito otiđite u park ili na neki proplanak te ga puštajte zajedno. Ako si moţete priuštiti, kupite velikog zmaja koji se može kontrolirati s dva konopca. Vrlo je zabavno puštati takve zmajeve osobito ako zamišljate da zajedno letite na njima.

- Pripremi veliko gađanje jastucima. Kupi dva jastuka napunjena perjem. Načini rupe u jastucima kako bi perje počelo letjeti kad počne «borba», a potom «napadni» suprugu/a kad osjetiš da je pravi trenutak. Poslije borbe iskoristite perje za pisanje poruka po leđima i naposljetku sve zajedno počistite.

- Ako tvoj suprug/a koristi računalo, uzmi sliku na kojoj ste vas dvoje, daj ju skenirati u fotokopiraonici (ili ju sam/a skeniraj) te ju pohrani u računalo kao .bmp datoteku.
Prebaci sliku na njegovo/njeno računalo stavi je kao pozadinu na ekran.
Za to upotrijebi Windows-e, izaberi naredbe Pokreni/Postavke/Kontrolna ploča/Ekran. Izaberi tipku
«Pozadina», a potom tipkom «Pretraži» pronađi svoju .bmp datoteku tamo gde je snimljena.

- Kupi supruzi zlatnu ribicu u staklenoj posudi. Na posudu nalijepi sljedeću poruku:
«Od svih riba na svijetu ti si prava riba za mene!»

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje