News

Komentari 2

Bivša šefica Zavoda za javno zdravstvo uzela 377.000 kuna?

Bivša šefica  Zavoda za javno zdravstvo uzela 377.000 kuna?

Dobila kaznenu prijavu: Ovo nije jedina istraga pokrenuta protiv bivše ravnateljice Suzi Vatavuk. S dužnosti nije razriješena, već joj je istekao treći mandat i nije se javila na natječaj

Dugogodišnja ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Suzi Vatavuk,  dr. med., spec. epidemiolog, kazneno je prijavljena zbog za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno stjecanja protupravne imovinske koristi u iznosu od 377.000 kuna neto i štetu od oko 608.000 kuna.

Šibensko-kninske policijska uprava izvijestila je jutros o završenom kriminalističkom istraživanju na 51-godišnjakinjom osumnjičenoj za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu javne ustanove sa sjedištem u Šibeniku koja je provedena u Odjelu gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

Protuzakonita odluka: Isplaćen bruto iznos od 608 tisuća kuna

- Osumnjičena je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za sebe, nakon što je imenovana za ravnateljicu javne ustanove u prosincu 2004.g., u tom svojstvu, nezakonito dana 17. ožujka 2005.g. donijela odluku o uvođenju pripravnosti liječnika specijalista i ravnateljice te Ustanove, a koja odluka je suprotna Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, prema kojem se pripravnost može uvesti samo za obavljanje zdravstvene djelatnosti i to za obavljanje hitne medicinske pomoći, a ne i za obavljanje poslova ravnateljice. Na taj način osumnjičena je u vremenu od ožujka 2005. g. do veljače 2014. g. za sebe protupravno prisvojila, na ime nepripadajuće naknade za pripravnost, novčani iznos od neto 377.440,26 kuna, odnosno, na to ime, isplaćen brutto iznos od 607.886,25 kuna, za koji iznos je oštećena javna ustanova. Osumnjičena je kazneno prijavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku - stoji u priopćenju za javnost Policijske uprave Šibensko-kninske koje potpisuje glasnogovornica Marica Kosor.

Nije jedina istraga protiv nje

Ovo nije jedina istraga pokrenuta protiv bivše ravnateljice. S dužnosti nije razriješena, već joj je jednostavno istekao treći mandat i nije se javila na natječaj.

Na čelu županijskog Zavoda za javno zdravstvo bila tri mandata, odnosno 12 godina, a odustajanje od ponovne kandidature tada nije htjela komentirati, kao ni sada ovu kaznenu prijavu.

Najčitaniji članci