Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivšeg boksača optuženog za ubojstvo ubio gliserom

Šibenčanin (52) glisirao je kod Zlarina i Krapnja. Začuo je udarac u vodi, a potom i ugledao krvavi trag. Ronioc je preminuo na mjestu nesreće

Hrvoje Jelavić
Foto: Hrvoje Jelavić
11 komentara

Stipe Buzov (51), bivši boksač iz Splita poginuo je u subotu oko 17.45 sati između otočića Oblik i rta Oštrica u šibenskom akvatoriju. Pregazio ga je gliser kojeg je vozio Zoran K.(52) iz Šibenika. Kako je izvijestila glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan, vozač glisera je osjetio udarac u gliser i odmah se vratio do mjesta nesreće. Vidio je krv i beživotno tijelo ronioca, te je odmah pozvao policiju. U pomoć šokiranom vozaču glisera i roniocu odmah je došla i brodica koja se nalazila stotinjak metara dalje, a na kojoj bio muškarac koji je nesretnog ronioca i doveo na ronjenje kod otočića Oblik. Ubrzo je stigla i pomorska policija iz Šibenika. Istraga i još traje. Za sada je utvrđeno da je stradali ronilac ronio bez propisanih oznaka, te da je bio u sportskom ribolovu ronilačkom puškom. Alkotest je pokazao da vozač glisera nije bio pijan. Međutim, gliseraša ne opravdava što je Splićanin ronio bez propisane oznake, jer je vozio 3,5 puta većom brzinom od dozvoljene, odnosno glisirao je s 18 čvorova na samo 150 metara od obale.

BOKSAČ ČEKAO SUĐENJE ZA UBOJSTVO
Buzov je osuđen 2001. godine na 10 godina zatvora zbog ubojstva Nevena Jankova. U Splitu je 1999. godine Jankova udario nekoliko puta šakom u glavu i nanio mu smrtonosne ozljede. Buzov se žalio, a Vrhovni sud je žalbu prihvatio i predmet ponovno vratio na novo suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem. Buzov je dvije godine bio u pritvoru nakon čega je početak suđenja čekao na slobodi.

Možda vas zanima i ovo:
Message