Obavijesti

News

Komentari 7

Bivšem generalnom direktoru Badela godinu dana zatvora

Bivšem generalnom direktoru Badela godinu dana zatvora
1

Na istu kaznu osuđen je i zamjenik Ferdinanda Jukića, Ivan Devčić, a svaki mora vratiti 490 tisuća kuna. Oni su prodavali Badelov rafinirani etilni alkohol "na crno"

VIDEO

Bivši generalni direktor Badela, Ferdinand Jukić i njegov zamjenik Ivan Devčić nepravomoćno su osuđeni na po godinu dana zatvora zbog prodaje Badelovog rafiniranog etilnog alkohola na crno. Marko Vlašić, bivši direktor Poljoprivredne zadruge Kadulja s Korčule "pokrivao" je fiktivnu prodaju te ga je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Gordana Mihela Grahovac nepravomoćno osudila na 10 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine dok je Marjana Perhata, bivšeg direktora distribucije skladišta u Badelu, oslobodila optužbe. Pored toga Jukić i Devčić, nakon pravomoćnosti presude, moraju vratiti po 490.000 kuna svaki, za koliko su oštetili državni proračun. Optuženici nisu bili na objavi presude.

Jukić je studenome 1994. počeo kupovati dionice Badela. Vrzmao se po poduzeću te je tadašnjeg zamjenika generalnog direktora Ivana Devčića potaknuo na zloporabu položaja. Ovaj je naložio Perhatu da 168.242 etilnog alkohola razveze na različite adrese iako su krajnje odredište naveli PZ Kadulja na Korčuli. U igru su uključili i tadašnjeg direktora zadruge koji je "papirnato" pokrio nikada isporučene pošiljke. Za to je Badel zadruzi isplatio 27.500 kuna. Perhat je postupao po naređenjima šefova. Dobivao je otpremnice i njih je prosljeđivao prijevoznicima , a krajem 1995. i početkom 1996. nije niti bio na poslu. Nije sudjelovao u pljački pa je stoga oslobođen.

- Nije sporno da je alkohol proizveden u Badelu. Isto tako iz otpremnica je jasno da nikada nije stigao u PZ Kadulja, koja nije niti bila registrirana za prodaju alkohola- obrazlagala je sutkinja presudu dodavši da je iz krim obrade vidljivo da je iz Badela na taj način nestala 16 puta veća količina alkohola.

- Od kaznenog djela prošlo je 18 godina. Kod određivanja kazne sud je imao u vidu da su Jukić i Devčić već osuđivani, kao i da su svojim ponašanjem doprinijeli likvidaciji tvrtke. Također Vlašić dosad nije bio osuđivan,a imovinska korist išla je isključivo zadruzi te je sud posegao za zakonskom mogućnošću i omogućio mu uvjetnu kaznu- zaključila je sutkinja Grahovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.