Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Bivši francuski špijun: Gotovina je bio agent

Jean Lucat u intervjuu jednom dnevnom listu tvrdi da je Gotovinu i njegova tadašnjeg šefa Mitterrandova tajna služba htjela uhititi i ubiti

Ž.Grgić
Foto: Ž.Grgić
4 komentara

Lucat je bio policajac te inspektor antiterorističke i kontraobavještajne jedinice francuske tajne službe DST koja je bila pod kontrolom predsjednika Francoisa Mitterranda. On, kao i Gotovinin odvjetnički tim, tvrdi da je Mitterrandova tajna služba htjela Gotovinu uhititi, pa i ubiti. Razlog tome bio je Gotovinin tadašnji šef Dominique Erulin. On je bio, tvrdi Lucat, jedan od najtraženijih ljudi nakon što su 1981. godine, poslije više od 20 godina vladavine desnice, na vlast došli socijalisti predvođeni Mitterrandom. Zato su Erulin i Gotovina pobjegli u Afriku. Erulinu je propala zaštitarska tvrtka pa su on i Gotovina postali suradnici DSGE-e, vanjske obavještajne agencije.
Nakon povratka iz Afrike Gotovinu su uhitili zbog pljačke kuće draguljara Henrija Solomona. Prema francuskoj presudi za to kazneno djelo, optuženi su Gotovina, Erulin te Philippe Boyer i Jean Chaillot, koji su također ponekad radili za Erulina. Lucat tvrdi da je Gotovini to namješteno, ali za to nema dokaza. Gotovina je zbog te pljačke odslužio nešto više od dvije godine zatvora. Poslije toga još je dvaput osuđivan u Francuskoj. Lucat je ispričao da je Gotovina imao velikih uspjeha kod žena, ali o tome nije govorio. Žena mu je bila Kolumbijka, ali o njoj nije mnogo znao, tvrdi Lucat i dodaje da ne zna gdje je točno Gotovina živio u Parizu, ali zna da je bio u dobrim odnosima s vlasnicom pariškoga kluba koja mu je donosila odjeću i slatkiše dok je bio u zatvoru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message