News

Komentari 9

Bivši menadžer Volkswagena uhićen u Hrvatskoj - Amerika ga traži zbog 'dizel afere'

Bivši menadžer Volkswagena uhićen u Hrvatskoj - Amerika ga traži zbog 'dizel afere'

Volkswagen je u rujnu 2015. godine priznao da su tajno ugradili softver koji je manipulirao podacima o ispušnim plinovima, odnosno namještali rezultate testiranja njihovih navodno ekološki podnošljivih vozila

U Hrvatskoj uhićen bivši menadžer Volkswagena Axel Eiser. Eisera traže američke vlasti zbog povezanosti u aferi namještanja emisija štetnih plinova iz 2015. godine, poznatoj kao 'Dieselgate'.

Američke vlasti očekuju izručenje bivšeg menadžera koji je u trenutku izbijanja krize bio direktor razvoja motora u Volkswagenu i Audiju, javlja WKZO.

Volkswagen je u rujnu 2015. godine priznao da su tajno instalirali softvere koji su namještali rezultate testiranja njihovih navodno ekološki podnošljivih vozila, odnosno ugradili su zabranjeni softver, koji je manipulirao podacima o ispušnim plinovima.

Na sudu u Braunschweigu vodio se najveći sudski proces u kojem kupci Volkswagenovih vozila od ovog automobilskog koncerna traže odštetu zbog štete pretrpljene skandaloznim manipuliranjem podacima o količini štetnih ispušnih plinova kod automobila s dizelskim motorima.