Obavijesti

News

Komentari 49

Bivši partner "Bijele udovice": Je***o mi je drago da je mrtva

Bivši partner "Bijele udovice": Je***o mi je drago da je mrtva
1

Pozivajući se na britanske obavještajne izvore 'Sun' je u četvrtak objavio da su Sally Jones i njezin sin Jojo ubijeni u lipnju, blizu sirijske granice s Irakom, dok je bježala od ISIL-a

VIDEO

Sally Jones, britanska džihadistica koja se preko interneta priključila Islamskoj državi (ISIL), ubijena je u Siriji u napadu američke bespilotne letjelice zajedno s 12-godišnjim sinom.

Pozivajući se na britanske obavještajne izvore 'Sun' je u četvrtak objavio da su Jones i njezin sin Jojo ubijeni u lipnju, blizu sirijske granice s Irakom, dok je pokušavala pobjeći iz islamističkog uporišta Rake. Međutim, visoki američki dužnosnici kažu kako ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći da su Jones i Jojo zaista mrtvi jer nemaju DNK dokaze. Moguće je da ju je ISIL u napadu koristio kao ljudski štit.

Preobraćenicu na islam britanski su mediji prozvali "Bijela udovica" nakon što je njezin suprug Junaid Hussain, također pripadnik ISIL-a, poginuo 2015. Jones je nakon smrti supruga, koji je bio vođa ISIL-ove hakerske jedinice, dobivala 520 funta mjesečno, plus 200 funta bonusa svakih nekoliko mjeseci jer je bila udovica mučenika.

'Je***o mi je drago što je mrtva'

Darren Dixon bio je u vezi s Jones, nekadašnjom pjevačicom u punk rock bendu. Vjeruje se da je otac njezinog sina, s kojim je 2013. otišla iz svog doma u Chathamu na jugu Engleske i otputovala u Siriju. 

- Tako mi je je***o drago što je mrtva - rekao je Dixon ne želeći komentirati detalje o smrti svog navodnog sina, piše Daily Mail.

Jonesov stariji sin Jonathan Wilkinson (21) kratko je rekao: "Ne znam ništa o tome. To je totalno sr**e".

'Nadam se da će trunuti u paklu'

Smrt "Bijele udovice" slave obitelji pojedinaca koje je Jones regrutirala u ISIL-ove redove.

Muškarac koji tvrdi da je Jones isparala mozak njegovoj sestri, kazao je za ITV: "Moji osjećaji su pomiješani. Tužan sam, ali istovremeno i sretan. Sretan sam jer Jones više neće nanositi bol drugim obiteljima, kao što je nanijela mojoj, ali i tužan jer je ušla u život moje sestre. Jones je bila zla žena koja je uništila našu obitelj. Nadam se da će trunuti u paklu", rekao je i dodao:

"Moja sestra je bila draga i brižna osoba sve dok je putem interneta nije kontaktirala Jones i kroz nekoliko mjeseci je radikalizirala. Nakon toga, potpuno se promijenila, a mi je nismo imali prilike urazumiti jer je otišla u Siriju kako bi se priključila ISIL-u. Žao mi je što su ti ljudi iskoristili moju prekrasnu religiju za širenje mržnje".

Nije planirala napustiti Siriju

Ranije ove godine jedan je prijatelj kazao kako se Jones, koja se u Siriji predstavljala kao Umm Hussain Britaniyah, očajnički htjela vratiti u Veliku Britaniju, ali da joj to navodno nisu dopuštali ISIL-ove vođe. Međutim, najnovije informacije kažu kako Jones nije planirala povratak u domovinu nego nove napade.

- Nema nikakvih dokaza da se htjela vratiti kući. Baš naprotiv, bila je u središtu bitke - rekao je izvor za Sun.

Dječaku isprali mozak, ubijao je zatočenike

Teroristička skupina iskorištavala je njezinog sina za svoje bolesne propagandne snimke. Tako se u videu koji je objavljen lani može vidjeti kako dječak, koji je nazvan Hamza, puca u glavu jednom od zatočenika. Dječak, kojem su isprali mozak svojom ideologijom, navodno nije htio napustiti ISIL-ove redove. 

- Osjećam mučninu u trbuhu kad vidim ove fotografije. Ako ima Boga, zašto ovo ne prekine - kazala je baka vidjevši fotografije na kojima dječak ubija zatočenike.

Jonesov sin, prije odlaska u Siriju, baki  je priznao da je zabrinut zbog majke koja ga namjerava odvesti izvan zemlje. Upitana o svojim planova, Jones je obitelji tvrdila da putuju na odmor u Tursku. 

Dječak je navodno jednom iz Sirije nazvao obitelj no nije mogao slobodno pričati jer je pored njega stajala majka.

- Bio je briljantan, sasvim normalan dječak. Bilo mi je teško, ali odlučio sam zaboraviti na to, moram krenuti dalje. Odvratno je to što su mu napravili, što su mu isprali mozak - kazao je svojevremeno dječakov otac.

Obiteljski prijatelji kažu da je Jojo bio sretan dječak, volio je čitati enciklopedije i obožavao životinje.

- Oni jako vole dječaka i užasno im nedostaje, ali su prestravljeni činjenicom da ga sada odgajaju ISIL-ovci. Njegova baka ga je zauvijek izgubila - kazali su prijatelji.

- Odgajao sam je otkad je bila dijete. Bila mi je poput kćeri. Bila je prekrasna, inteligentna mlada žena, ali nažalost sve je bacila u vjetar. Kakav užasan gubitak. Ne mogu naći riječi kojima bih opisao koliko je sebično ono što je napravila - kazao je očuh "Bijele udovice".

- Zaista ne mogu vjerovati. Osjećam se toliko uznemireno i žalosno. Dječakov život je uništen. Nema šanse da se ikad više vrati u normalan svijet. Vjerojatno su mu rekli da je to igra koju će od sada igrati. Užas, baš užas. Stvarno nevjerojatno - dodao je očuh.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS