Obavijesti

News

Komentari 7

Bivši Račanov potpredsjednik se kandidirao za predsjednika

Bivši Račanov potpredsjednik se kandidirao za predsjednika
1

Ante Simonić je upozorio kako je Hrvatska suočena s golemim problemima te se, tvrdi, treba otvoriti prema budućnosti bez nepotrebnih podjela u narodu

VIDEO

Bivši potpredsjednik u Vladi Ivice Račana i diplomat Ante Simonić u srijedu je u Rijeci najavio da će se kao nezavisni kandidat kandidirati za predsjednika države.

Simonić je istaknuo kako koncepcija njegove kandidature nije u mijenjanju Ustava, nego u njegovu poštivanju, kao i svih zakona. "Nije problem u Hrvatskoj kvaliteta Ustava i zakona, nego njihovo nepoštivanje", poručio je. Najavio je kako se kao predsjednik namjerava ponašati u skladu s Ustavom, ne obećavati ono što ne može ispuniti, te raditi u suradnji s Vladom i Saborom.

Upozorio je kako je Hrvatska suočena s golemim problemima te se, tvrdi, treba otvoriti prema budućnosti bez nepotrebnih podjela u narodu.

"Treba postići barem minimalni konsenzus oko temeljnih pitanja, kao što su mladi, zapošljavanje, znanost, izvrsnost, pa ću zatražiti da se o tome donose deklaracija u Saboru. Nisu nam potrebna ni natezanja oko prošlosti, jer je 1945. godine završio Drugi svjetski rat, 1995. godine Domovinski, a Hrvatska je utemeljena na pobjedi u oba rata", naglasio je Simonić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dobrodošlom smatra podršku bilo koje stranke te najavljuje da će voditi personaliziranu kampanju.

Namjerava se, dodaje, ponašati tako da građani budu ponosni na svoga predsjednika, da se svaka osoba u Hrvatskoj može poistovjetiti s predsjednikom. Nužnom drži poboljšanje gospodarske situacije u zemlji, očekuje da vojska bude profesionalna i usklađena s NATO standardima, a da proizvodnja opreme i oružja bude prilika za razvoj.

Ante Simonić rođen je 1949. godine u Rijeci. Djelovao je kao sveučilišni profesor i znanstvenik te je bio dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci. Dobitnik je Nagrade grada Rijeke za životno djelo. Član HSS-a je bio od 1996. do prije mjesec dana. Potpredsjednik Vlade zadužen za znanost, obrazovanje, kulturu i međureligijske odnose bio je 2002. i 2003. godine. Od 2008. do 2013. bio je veleposlanik RH u Kini.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto