News

Komentari 200

Bjegunac Z.M.: Cijeli zatvor mi je pjevao Posljednjeg boema

Bjegunac Z.M.: Cijeli zatvor mi je pjevao Posljednjeg boema

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, Z.M. (61), nepravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, pobjegao je u susjednu BiH uoči presude u Hrvatskoj. Sad pjeva po svadbama i ruga se hrvatskom pravosuđu

Dok nepravomoćno osuđenom bjeguncu Z.M. (61) Dinamo plaća tjelohranitelje i skupocjeni BMW, on se provodi po hercegovačkim svadbama.

Jedna takva bila je prošli petak u Grudama.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjegunac Z.M. pjeva po svadbama

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, na svadbu je stigao kao gost iznenađenja nešto prije ponoći.

-  Sala je bila krcata, oko 600 ljudi. Nije se nitko držao socijalne distance jer se u Hercegovini to ne mora - kaže naša čitateljica.


Na svadbi se zadržao nekoliko sati gdje je zabavljao publiku tako što je pjevao s pjevačem Duškom Kulišem i držao nekoliko govora - u jednom od njih prepričavao je svoje zatvorsko iskustvo.

Ne može mu nitko ništa

- Moram priznati da nije bio nepristojan kako on nekad zna, ovoga je puta bio umjereniji - kaže čitateljica.

Pjevao je ‘Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine’, a mnogi gosti pohrlili su izvaditi svoje mobitele kako bi to snimili te zajedno pjevali s njime u glas.

Ipak, pjesma koja je goste ‘pogodila u srce’ bila je ‘Košulja plava’, a neki od gostiju na trgali košulje i mahali Dinamovom zastavom.

Kako neslužbeno doznajemo, ženio se sin Mladena Alpeza, direktora Franck trgovina Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, prije tri godine, istu je pjesmu pjevao na pozornici s Dejanom Lovrenom (31) na svadbi Matea Kovačića (26)  i njegove izabranice Izabel (27), gdje se skinuo gol do pasa. 

S obzirom da je još uvijek USKOK-ov optuženik, a od optužnice je pobjegao u Bosnu i Hercegovinu gdje ga zakon ne može dostići, ne čudi da je poznati narodnjački hit Mitra Mirića, jedna od omiljenih Mamićevih pjesama.

Dinamo mu plaća tjelohranitelje i BMW

Podsjetimo, savjetnik uprave Dinama, koji je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba kojeg neizmjerno voli, već drugu godinu ne napušta Međugorje.

Kako su nedavno ekskluzivno objavila 24sata, od pokušaja atentata čuvaju ga tjelohranitelji koje mu plaća upravo Dinamo. Uz to, plaćaju mu i luksuzni BMW 7 vrijedan više od 100.000 eura.

Bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Dinamo mjesečno za BMW 7 plaća 8000 kuna plus troškove popravaka. Ima i dva zaštitara koji ga čuvaju od 0-24. U Dinamu kažu da su ti čuvari: nužni.

Zaštitare, prema našim informacijama, klub plaća i njegovu bratu Zoranu Mamiću. Braća Mamić su s Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom nepravomoćno osuđeni prije dvije godine za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Zdravko je trebao u zatvor jer je osuđen na 6,5 godina, a mlađi brat može čekati pravomoćnost presude na slobodi pa radi kao sportski direktor kluba. Stariji brat je izbjegao odsluženje kazne bijegom u Hercegovinu, a BiH ga je odbila izručiti Hrvatskoj. Zdravkova formalna funkcija je savjetnik uprave kluba. Iz Dinama su objasnili da su unajmili zaštitare jer su zaposlenici kluba u “kontinuitetu žrtve različitih kaznenih dijela”.

Najčitaniji članci