Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Bjelovar: Hrabra djevojčica je pobijedila opaku bolest

Sa samo godinu dana Izabeli su dijagnosticirali leukemiju. Zahvaljujući ljubavi i upornosti roditelja, sada je zdrav. I ona je dobitnica nagrade 24sata

Slavko Midžor
Video: Slavko Midžor
22 komentara

Ovo sam ja dok sam bila mala, to sam ja u malom bazenčiću, prstićem nam je 3,5-godišnja Izabela Jindra iz Hercegovca kraj Bjelovara pokazivala slike u albumu. Većinu su roditelji snimili u bolnici, gdje je malena provela pola života. Krajem 2006. godine liječnici su joj dijagnosticirali akutnu limfnu leukemiju. Malena je više od godinu dana provela u Dječjoj bolnici u Zagrebu. Priključena na aparate, kroz tihi, umorni plač ponavljala je majci da je boli. Izabela danas plijeni sjajnim i bistrim pogledom. Sve je zanima, stalno trčkara, a vremena za popodnevno spavanje često nema. Roditelji Mira (43) i Veno (45) svako jutro odjure do parka, gdje se Izabela na najdražem drvenom konjiću ljulja svom snagom. Živahna djevojčica navikla je mjesecima nositi iglu u desnom ramenu, četiri puta na dan piti lijekove i tjedno odlaziti na kontrole. Uskoro istječe godina dana remisijskog održavanja.
- To znači da nema znakova aktivnosti tumorske bolesti. Nakon 52 tjedna će prestati uzimati lijekove i povremeno dolaziti na kontrole - objasnila je liječnica Gordana Jakovljević. Što vrijeme bude više odmicalo, manja je vjerojatnost da će se bolest vratiti. Izabela će u prosincu primiti nagradu 24sata 'Ponos Hrvatske'.
Reportažu o Izabeli pogledajte u nedjelju na RTL Televiziji u “Vijestima” u 18.30 sati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message