Obavijesti

News

Komentari 2

Bjelovar pokreće digitalizaciju sporta: 'Bit će transparentnije'

Bjelovar pokreće digitalizaciju sporta: 'Bit će transparentnije'
3

Ovu potpunu digitalizaciju sportskog sustava danas su javnosti predstavili gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, glavnik tajnik Sportske zajednice Bjelovara Alen Kiđement, te direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić

VIDEO

Potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava iz proračuna u sportu provest će grad Bjelovar i tako omogućiti uvid trošenja javnog novca u realnom vremenu. Osim toga, svim sportskim klubovima omogućit će se lakše digitalno upravljanje kroz jednostavniju i bržu naplatu članarina, vođenje evidencije dolazaka na trening i sl.

Ovu potpunu digitalizaciju sportskog sustava danas su javnosti predstavili gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, glavni tajnik Sportske zajednice Bjelovara Alen Kiđement, te direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić.

Kao početak ovog projekta potpisan je ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Fortis Labor koja je lani razvila aplikaciju “SOM sport” sredstvima EU fondova.

e-grad

- U posljednjih par godina smo transparentnost sportskoj zajednici digli na novu razinu i uveli red, a ovom aplikacijom smo dodatno podigli razinu transparentnosti, ali pojednostavili i ubrzali procese između Grada Bjelovara, sportske zajednice Bjelovara i sportskih klubova. Do sada se sve radilo uz obilje papirologije i gubitak vremena, a sada će sve ići kroz ovu aplikaciju. Također, moći ćemo imati i točan pregled broja sportaša u gradu, pogotovo kroz sve demografske podatke, dob, spol i slično i na temelju toga planirati daljnji razvoj i procese u gradu - rekao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Tajnik sportske zajednice Alen Kiđement zahvalio je gradu na omogućivanju ovog sustava.

- Klubovima će ovo biti iznimno potreban alat koji će im pojednostaviti i ubrzati rad koji u pravilu obavljaju treneri u klubu, poput ubiranja novaca iz članarina. Sad će se oni baviti treninzima i djecom, a odgovorne osobe će iznimno lako kroz par klikova raditi posao koji nerijetko traje i po dva tjedna. Isto je i oko pravdanja javnih sredstava, više nas se neće zatrpavati silnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo. Drago nam je čuti da se ovaj sustav misli nadograđivati dodatno, i nadam se da će i naše povratne informacije sa terena biti od pomoći - kazao je Kiđement.

Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić izrazio je zadovoljstvo što je Bjelovar prepoznao rješenje koje su razvijali u ZICER-u, Zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru.

Bjelovar: Nakon ljetne stanke gradski vijećnici se vratili u svoje klupe na 11. sjednicu Gradskog vijeća

- SOM Sport je u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj i to je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da klubovi vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova. Svaki klub, ali i Grad Bjelovar u realnom vremenu znat će koliko je namjenskih sredstava isplaćeno, koliko je opravdano - ispričao je Lorenzo Gašparić, direktor tvrtke Fortis Labor.

Ideja SOM sport sustava je da nikada ne bude dovršena aplikacija, da se stalno razvija, napominje Gašparić.

- Zato će nam biti iznimno važne povratne informacije sa terena i prijedlozi trenera, tajnika i ostalih sportskih djelatnika, kao i djelatnika u Gradskim upravama. Naša intencija je da kroz ovaj sustav već iduću godine budu provedeni i natječaji i da se cijela sportska birokracija potpuno digitalizira - kazao je Gašparić.

Do sad je SOM sport implementiran u desetak klubova i pokazao se kao alat kojim su zadovoljni ne samo treneri koji se ne bave više poslom koji im nije namijenjen, već i roditelji sportaša koji lakše mogu pratiti svoju djecu prilikom bavljenja sporta.

vijece

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak najavio je da uskoro ovakav sustav digitalnom praćenja dotiranja namjerava implementirati i u kulturne, vatrogasne i druge sektore u gradu Bjelovaru koji se dotiraju kroz javne pozive potreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21