Obavijesti

News

Komentari 0

Bjelovarska bolnica gradit će novu zgradu za 165 mil. kuna

Bjelovarska bolnica gradit će novu zgradu za 165 mil. kuna
1

Gradnja nove zgrade bjelovarske bolnice treća je takva investicija u hrvatskom zdravstvu nakon gradnje općih bolnica u Zaboku i Puli koja će omogućiti podizanje standarda liječenja pacijenata

VIDEO

Raspisan je međunarodni javni natječaj vrijedan 165 milijuna kuna za izgradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, najvećeg građevinskog pothvata u zdravstvu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednjih 40 godina.

Natječaj obuhvaća nabavu pripremnih i građevinskih radova na izgradnji dnevne bolnice i kirurgije, objedinjenog hitnog bolničkog prijama, dizalice topline te sustava za odvajanje otpada. Što se financijske konstrukcije tiče, iz dva natječaja za EU fondove osigurano je 70 milijuna kuna, pet milijuna kuna osigurano je u Fondu za sufinanciranje europskih projekata, a preostalih 90 milijuna kuna kreditnim zaduženjem Opće bolnice Bjelovar.

Gradnja nove zgrade bjelovarske bolnice treća je takva investicija u hrvatskom zdravstvu nakon gradnje općih bolnica u Zaboku i Puli koja će omogućiti podizanje standarda liječenja pacijenata, ali i kvalitetnije uvjete rada za liječničko i medicinsko osoblje u toj zdravstvenoj ustanovi, istaknuto je na konferenciji za novinare u petak na kojoj su govorili ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Alli Allouch i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

- Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar omogućit će objedinjenje svih kirurških djelatnosti te modernu novu dnevnu bolnicu i uvelike poboljšati uvjete liječenja za oko 130 tisuća osiguranika koji svoju zdravstvenu zaštitu ostvaruju u toj ustanovi. Ne treba posebno isticati što će to sve značiti za zaposlenike bjelovarske bolnice koji će imati mogućnost rada u novoj bolnici modernog tipa prilagođenoj standardu 21. stoljeća - istaknuo je ravnatelj Allouch. Župan Bajs napomenuo da je spomenuti model gradnje nove zgrade bolnice trenutno jedini mogući način gradnje bolnica u Hrvatskoj koji podrazumijeva financiranje europskim novcem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Nova bolnica prijeko je potrebna našem kraju, a njenu gradnju očekuju građani naše županije koji zaslužuju liječenje i pružanje zdravstvene zaštite primjereno vremenu u kojem živimo", naglasio je župan Bajs dodavši kako je riječ o najvećem projektu u zdravstvu u posljednjih 40 godina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. (hru)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21