Obavijesti

News

Komentari 63

Bjelovarska bolnica gradit će se novcem od utajivača poreza

Bjelovarska bolnica gradit će se novcem od utajivača poreza
2

Bolnica će u jednu ruku biti pilot projekt jer Lalovac je otkrio kako se novac za taj ali i ubuduće slične projekte bude tražio ne od poreznih obveznika već od utajivača

VIDEO

U utorak su dvojica ministara u Vladi premijera Zorana Milanovića u Bjelovaru najavila izgradnju nove bolnice. Prema riječima,  Siniše Varge, ministra zdravlja i Borisa Lalovca,  ministra financija Republike Hrvatske novac je osiguran, a projektna dokumentacija, je u skladu sa najnovijim europskim standardima, i već je konzumirana, izgradnjom plinske stanice u krugu stare bolnice.

- Napravljeno je suglasje između Ministarstva zdravstva i Županije, te idemo u zajedničko financiranje. Novac će se osigurati iz Fondova EU i Županije. 100 milijuna iz Fondova, a 60 iz Županije. Uskoro se kreće u raspisivanje natječaja – pojasnio je Varga. Dodajući kako je bjelovarska bolnica po zadnjim rezultatima u samom vrhu sličnih bolnica u Hrvatskoj, te da njezino kvalitetno osoblje zaslužuje uvjete vremena u kojem živimo. 

Ministar financija je potvrdio da novac za bolnicu nije upitan, već je otkrio i novi način financiranja. Bjelovarska bolnica će bolnica u jednu ruku biti pilot projekata jer Boris Lalovac je otkrio kako se novac za taj ali i ubuduće slične projekte bude tražio ne od poreznih obveznika već od utajivača poreza

- Kad se zbroji nekoliko velikih poreznih utaja po podignutim optužnicama dolazimo do brojke od 100 milijuna kuna, a to je upravo ova bolnica – pojasnio je Lalovac. 

Dodajući kako će ubuduće to biti jedan od modela financiranja projekata. U tu će se svrhu oformiti fond iz utaja iz kojega će se financirati projekti značajni za cijelo društvo. To će ujedno po Lalovcu viti poruka kako se ne isplati varati državu na porezu, a ujedno će među građane unijeti i zadovoljstvo, jer će se vidjeti funkcioniranje pravne države. 

Prema riječima sanacijskog upravitelja Zorana Seleša, nova će bolnica prije svega objediniti kirurške djelatnosti koje su sada „razbacane“ na devet mjesta. Prema najavama nova bi se bolnica trebala izgraditi u roku od 22 mjeseca, a ako se nitko ne žali na natječaj vezan za izbor izvođača, radovi bi trebali početi već tijekom studenog.

Župan Bajs kazao je kako će novom bolnicom Bjelovarski kraj napraviti veliki iskorak prema suvremenim metodama liječenja.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..