Bjesnila je oluja: Nisu mogle kući pa su spavale na trajektu | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bjesnila je oluja: Nisu mogle kući pa su spavale na trajektu

Valentina Dorkin (50) se s udrugom otočkih žena 'Luzor' vraćala kući s pjevačkog nastupa u katedrali Svete Stošije u Zadru, ali trajekt se morao vratiti u zadarsku luku Gaženica

Foto: čitatelj 24sata
47 komentara

Jugo je bilo prejako, bjesnila je nevera pa trajekt 'Vladimir Nazor' nije mogao pristati u Preku na otoku Ugljanu. Nekoliko su puta pokušavali pristati, ali jugo nas je prejako bacalo. Nije se moglo doskočiti ni moru ni vjetru, valovi su bili prejaki, a uokolo mrkli mrak, rekla nam je čitateljica Valentina Dorkin (50) koja se predzadnjim trajektom u srijedu u 20.45 sati vraćala iz Zadra u Preko

Ona se s udrugom otočkih žena 'Luzor' vraćala kući s pjevačkog nastupa u katedrali Svete Stošije u Zadru, ali trajekt se morao vratiti u zadarsku luku Gaženica. Žene su trebale izići u kišnu noć i jako jugo na gradskoj periferiji, a nisu imale gdje prespavati. Zadnji trajekt već je bio otkazan zbog nevremena. A onda je prevladao božićni duh.

Foto: čitatelj 24sata

- Posada nas je s kapetanom odlučila ugostiti na trajektu! Upalili su nam grijanje, dali nam dekice i podijelili večeru. U salonu smo i prespavali. Jako nas je to ganulo jer smo bili u nevolji i nismo imali gdje. Kasnije je došlo i troje djece koja nisu imala smještaj pa su i oni ostali s nama na brodu. Velika im, velika hvala u ime svih nas - rekla nam je Valentina Dorkin te dodala da su se otoka dočepali već rano ujutro u četvrtak.

Jugo se smirilo pa je 'Vladimir Nazor' zaplovio do Preka kako bi stigao na svoju prvu rutu od Preka do Zadra u 5.15 sati.

Foto: čitatelj 24sata

Iz Jadrolinije su nam potvrdili kako trajekt zbog loših vremenskih uvjeta nije mogao pristati u Luci Preko te se morao vratiti u Zadar. 

- Zapovjednik i posada broda omogućili su putnicama koje nisu imale gdje, da provedu noć u salonu trajekta. Ponuđena im je okrjepa u skladu s mogućnostima. Putnicima s automobilima vraćene su karte kako bi mogli uslugu prijevoza mogli iskoristiti prema potrebi, rekli su nam iz Jadrolinije napominjući kako ovo nije bio jedini takav slučaj.

- Jadrolinija uvijek nastoji izaći u susret svojim putnicima te im pomoći kad je to moguće.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message