Obavijesti

News

Komentari 186

Divljao po Zagrebu: Bježao je policiji, prolazio kroz crveno...

Divljao po Zagrebu: Bježao je policiji, prolazio kroz crveno...
1

Muškarac (33) je Mercedesom A klase u nedjelju divljao po Zagrebu. Na kraju je sletio s ceste pa je počeo bježati pješice. Odbio je testiranja na alkohol i drogu, i vozio je bez vozačke...

VIDEO

Policajci su u nedjelju oko 19.10 sati tijekom redovnim nadzorom prometa kod Mosta slobode u Zagrebu pokušali zbog brzine zaustaviti Mercedes A klase. No vozač nije stao nego je nastavio bježati, a policajci su krenuli za njim. 

Mercedes je prošao kroz raskrižje ulica Kruge i Ulice grada Vukovara, vozio dalje Ulicom grada Vukovara kroz raskrižje Avenije Marina Držića pa dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u Ulicu Kruge do raskrižja s Ulicom grada Vukovara dalje prema Savskoj cesti.

Kroz sva je raskrižja prošao na crveno. Izbjegavao je policiju, vozio neprilagođenom brzinom između vozila i naglim je pokretima mijenjao trake i tako je ugrožavao druge sudionike u prometu. Kod raskrižja Savske ulice s Tratinskom prešao je punu crtu na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te ušao u raskrižje sa Savskom ulicom i to kroz crveno. 

Jurio je Savskom u smjeru sjevera te je skrenuo u Vodnikovu i to opet na crveno. Vozio se po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića i skrenuo u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.

Policajci su ga sustigli na raskrižju Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije gdje je Mercedesom sletio s ceste, udario u stupić nogostupa i rubni kamen. Vozač je izašao iz automobila i počeo bježati. Policajci su ga uhitili u Ilici kod kućnog broja 181. 
Utvrdili sud a se radi o muškarcu (33).

Odveli su ga na Prekršajni sud gdje je prema neslužbenim informacijama dobio 83.000 kune kazne. 

Policajci su mu pobrojali niz prekršaja: odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. pretjecanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolniku, upravljanje vozilom na način da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike  u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja prometne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrižja, napuštanje tj. bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu, i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!