Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divljao po Zagrebu: Bježao je policiji, prolazio kroz crveno...

Muškarac (33) je Mercedesom A klase u nedjelju divljao po Zagrebu. Na kraju je sletio s ceste pa je počeo bježati pješice. Odbio je testiranja na alkohol i drogu, i vozio je bez vozačke...

Foto: Goran Kovačić/Pixsell/PUZ
186 komentara

Policajci su u nedjelju oko 19.10 sati tijekom redovnim nadzorom prometa kod Mosta slobode u Zagrebu pokušali zbog brzine zaustaviti Mercedes A klase. No vozač nije stao nego je nastavio bježati, a policajci su krenuli za njim. 

Mercedes je prošao kroz raskrižje ulica Kruge i Ulice grada Vukovara, vozio dalje Ulicom grada Vukovara kroz raskrižje Avenije Marina Držića pa dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u Ulicu Kruge do raskrižja s Ulicom grada Vukovara dalje prema Savskoj cesti.

Kroz sva je raskrižja prošao na crveno. Izbjegavao je policiju, vozio neprilagođenom brzinom između vozila i naglim je pokretima mijenjao trake i tako je ugrožavao druge sudionike u prometu. Kod raskrižja Savske ulice s Tratinskom prešao je punu crtu na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te ušao u raskrižje sa Savskom ulicom i to kroz crveno. 

Foto: PUZ Jurio je Savskom u smjeru sjevera te je skrenuo u Vodnikovu i to opet na crveno. Vozio se po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića i skrenuo u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.

Policajci su ga sustigli na raskrižju Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije gdje je Mercedesom sletio s ceste, udario u stupić nogostupa i rubni kamen. Vozač je izašao iz automobila i počeo bježati. Policajci su ga uhitili u Ilici kod kućnog broja 181. 
Utvrdili sud a se radi o muškarcu (33).

Odveli su ga na Prekršajni sud gdje je prema neslužbenim informacijama dobio 83.000 kune kazne. 

Policajci su mu pobrojali niz prekršaja: odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. pretjecanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolniku, upravljanje vozilom na način da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike  u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja prometne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrižja, napuštanje tj. bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu, i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole.

Možda vas zanima i ovo:
Message