Obavijesti

News

Komentari 165

Bježao od kamere: Ivica svako jutro ide frizeru, kosa mu strši

Bježao od kamere: Ivica svako jutro ide frizeru, kosa mu strši
1

PRANJE I ČEŠLJANJE: Ivica Todorić i u krizi njeguje stari ritual - dan započinje posjetom frizerskom salonu Neno u centru Zagreba. Uvijek dolazi sa službenim vozačem

VIDEO

Gazda Agrokora Ivica Todorić i danas ujutro bio je u poznatom frizerskom salonu Neno u Bauerovoj ulici u centru Zagreba. Vozač ga je dovezao u crnome Mercedesu i došao po njega kad je bio gotov. Naš fotograf usnimio ga oko 7.30 sati, no Todorić je, vidjevši novinare, počeo bježati. Njegov vozač naglo je krenuo u rikverc i dao gas.

Inače, kako doznajmo, Todorić već godinama svako jutro ide na frizuru. Donedavno je, kažu nam dugogodišnji stanari Bauerove, dolazio oko 8.30 sati. Otkad je kriza počela “drmati” Agrokorom, počeo je dolaziti već poslije 7 sati, vjerojatno kako bi izbjegao gužvu i znatiželjne poglede.

Zanimalo nas je što radi svaki dan u salonu.

- Trebate ga vidjeti kako izgleda kad dolazi i sve će vam biti jasno. On se probudi sav raščupan, kosa mu strši na sve strane, pa dolazi kod njih da mu operu kosu i naprave frizuru. Malo mu zaglade kosu - objasnili su nam. 

Uvijek dolazi sa službenim vozačem, koji ga je dosad obično čekao u prilazu gdje se nalazi Booksa. U posljednje vrijeme vozač ga čeka ispred salona spreman da odmah krene na njegov poziv. Uz brzinsko pranje i frizuru, Todorića djelatnice u salonu po potrebi ošišaju i obriju.

Pranje i frizura stoje 50 kuna, a puni tretman - pranje, šišanje, frizura i brijanje za muškarce je 150 kuna.

U frizeraj ne dolazi jedino nedjeljom, kad salon ne radi. Subotom su ga znali viđati kasnije ako ide u lov. U istom salonu, pričaju nam, šiša se i njegov otac Ante Todorić, a gazdu Agrokora tamo su znali viđati i s unucima. 

Salon vlasnice Nevenke Blagus ima tradiciju dugu više od 40 godina. U početku su im mušterije bile isključivo muškarci. Kasnije su obnovili i proširili prostor te danas šišaju i žene, rade pedikuru i manikuru, nude i masaže te imaju sedam zaposlenih. Ipak, ostali su na glasu kao najbolji salon za muškarce i ondje se, govore nam stanari, šišaju svi koji nešto znače u Hrvatskoj.

Osim Todorića, ondje se šiša jedan od tvoraca prvog hrvatskog Ustava, koji i živi u blizini, Vladimir Šeks. Tu dolaze i prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić, zatim general Ante Gotovina... U salon u Bauerovoj rado je zalazio i poduzetnik Ante Gotovac. Unutrašnjost salona podijeljena je na dva glavna dijela. U jednom se friziraju žene, a u drugom, iza zida, muškarci. U salonu je i aparat za kavu te osoblje svojim klijentima, uz frizuru i šišanje, uvijek ponudi topli napitak. Iako Todorića nisu spominjali, u razgovoru sa zaposlenicima salona dotakli smo se krize koja trese našu najveću i najznačajniju kompaniju. 

- To je strašno. Što će ti ljudi ako sve propadne. Gdje će se te žene, koje imaju i više od 50 godina, ponovno zaposliti? - pitali su se. 

Možda im se Todorić požalio na čelnika Mosta Božu Petrova jer su ljutito komentirali da im nije jasno što je htio postići svojom prijavom odvjetništvu te da su u pozadini svega vjerojatno “neke političke igre”.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag