Obavijesti

News

Komentari 17

Blokirani su nezadovoljni zbog zakona: Prozivaju Most i Šprlju

Blokirani su nezadovoljni zbog zakona: Prozivaju Most i Šprlju
0

Blokirani prozivaju Mostovog ministra da mijenja zakon bez kvalitetne prosudbe, čime će se, ističu, nastaviti blokada razvoja Hrvatske te provedba legalizirane diskriminacije

VIDEO

Udruga Blokirani u četvrtak je izjavom za javnost oštro reagirala na prijedlog izmjena Ovršnog zakona, ocjenivši da su Ministarstvo pravosuđa i ministar Ante Šprlje predložili kozmetičke zakonske izmjena, koje neće riješiti agoniju 329.000 ljudi u Hrvatskoj, kojima su zbog dugova blokirani računi.

Prijedlog zakonskih izmjena koji je od 25. svibnja u javnoj raspravu, "koncentrirao se na izmjene točke i zareza", ocjenjuje Udruga Blokirani.

U izjavi za javnost prozivaju Mostovog ministra pravosuđa Antu Šprlju da mijenja zakon bez kvalitetne prosudbe, čime će se, ističu, nastaviti blokada razvoja Hrvatske te provedba legalizirane diskriminacije unutar pravnog sustava Republike Hrvatske.

"Most je politički faktor koji nije dorastao realnim problemima Hrvatske, ne zna ih riješiti i bit će, vrlo vjerojatno najodgovorniji za daljnju devastaciju i destabilizaciju financijskog i pravosudnog sustava Hrvatske, a na štetu građana Hrvatske. Što bi u konačnici imalo dovesti i do kolapsa Vlade na čelu s premijerom Tihomirom Oreškovićem", navodi se u priopćenju Udruge Blokirani

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što su u travnju Blokirani uputili javni poziv svim blokiranim fizičkim i pravnim osobama da tuže Republiku Hrvatsku pred međunarodnim sudovima, poručuju da će "još brze i upornije ustrajati s najavljenim aktivnostima tužbe blokiranih pred Međunarodnim arbitražnim sudovima te ukazivati na neustavne odredbe i zakone Ministarstva pravosuđa RH, relevantnim subjektima, kako u Hrvatskoj,  tako i u inozemstvu". 

Inače, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama ovršnog zakona objevljen je na internetskim stranicama e-Savjetovanje.

Blokirani su u više navrata tražili donošenje novog Ovršnog zakona, uvođenje moratorija na ovrhe, zabranu deložacije iz jedine nekretnine, te deblokadu imovine i računa građana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.