Obavijesti

News

Komentari 30

Bogati, žestoki i razmaženi: Za njih pravila ne postoje, naučeni su da novac može kupiti baš sve

Bogati, žestoki i razmaženi: Za njih pravila ne postoje, naučeni su da novac može kupiti baš sve

Posjeduju dvorce i vile, njihove kolekcije automobila vrijede milijune dolara, putuju samo privatnim avionima, a tek se na početku svojih života. Doduše, nakon ruske invazije na Ukrajinu sve bi se to moglo promijeniti

VIDEO

U jeku sankcija bogatim Rusima svakodnevno možemo vidjeti kako se na popis sankcioniranih dodaju nova imena. Za neka nam je jasno zašto su tu, za druga, pogotovo kad uz njih vidimo da se radi o 20-godišnjacima koji, barem po prezimenima, nemaju rodbinske veze s Putinovim režimom, treba malo istraživanja...

I dok njihovi roditelji iz sveg glasa pljuju po Zapadu i hvale Putina, ta ista djeca uživaju u svim luksuzima koje nudi zapadni svijet. 

- To je slučaj ekstremnog licemjerja. Ne znam jesu li ti ljudi i do kraja svjesni toga. Oni vjeruju da postoji rat između Zapada i istoka (Rusije), ali ne smatraju kako zbog toga ne bi trebali imati dvorce u Francuskoj i slati djecu na najbolje moguće fakultete - komentira za CNN Daniel Treisman, profesor i stručnjak za Rusiju s fakulteta u Los Angelesu.

Tko je Roman Abramovič: Ostao bez roditelja kao dijete, Putina je doveo na vlast, a sad strepi
Tko je Roman Abramovič: Ostao bez roditelja kao dijete, Putina je doveo na vlast, a sad strepi

I sam Putin je nedavno napao sve Ruse koji smatraju da on nije u pravu te ih je nazvao izdajnicima domovine i pristašama Zapada. Naravno, ni njemu ne smeta što mu se kćeri obrazuju i uživaju u luksuznom životu na Zapadu...

FILE PHOTO: Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a session of the St. Petersburg International Economic Forum in Saint Petersburg,

Među prvim sankcioniram Rusima uz Vladimira Putina bio je njegov prijatelj i glasnogovornik Dmitrij Peskov. Uskoro su na popis dodana i njegova odrasla djeca, kao i njegova sadašnja supruga, ali i bivša gospođa Peskov.

- Plaća kojom raspolaže ne može financirati takav život - poručili su Amerikanci i dodali kako gospodin ima ručni sat vrijedan 600.000 dolara te da ljetuje na jahti čiji tjedni najam stoji oko pola milijuna dolara. Sve to s godišnjom plaćom od oko 170.000 dolara.. 

Putinova bliska suradnica: Zovu je Vale Čaša, pije više od tipova, a 'proslavila' se preko saune...
Putinova bliska suradnica: Zovu je Vale Čaša, pije više od tipova, a 'proslavila' se preko saune...

Razmjer bogatstva ove obitelji otkrio je Navaljni u svojem anti-korupcijskom projektu u kojem navodi da su sin i kći Peskova, prije povratka u Rusiju, obrazovani na najboljim europskim fakultetima, kako obitelj posjeduje velika imanja u Francuskoj, te da je svaki od njih vlasnik nekoliko stanova i bijesnih automobila.

- Školski sustav u Rusiji je pakao. Osjećam se bolje u europskom okruženju - rekla je prije početka invazije na Ukrajinu Elizaveta Peskova, kći glasnogovornika Kremlja. Nakon što je invazija počela oglasila se porukom da je protiv rata, ali ta poruka je ubrzo obrisana. 

I tu se vraćamo na ono licemjerje s početka teksta. Jer Elizaveta je pohađala elitne francuske škole u kojima godina košta otprilike 50.000 dolara, a kao dodatne aktivnosti nude satove letenja! Ako je tad bila premala da shvati što se događa, onda danas u 24. godini, vjerojatno zna da je stan vrijedan dva milijuna dolara u Parizu kupljen novcem nelegalno zarađenim, da ne kažemo ukradenim, u Rusiji.

Novičok, nuklearne katastrofe i tajno oružje: Što sve Putin krije u ruskim zatvorenim gradovima
Novičok, nuklearne katastrofe i tajno oružje: Što sve Putin krije u ruskim zatvorenim gradovima

- Najbolji opis tog sustava u Rusiji bila bi kleptokracija, tj. vladavina lopova - govori za CNN profesorica Jodi Vittori sa sveučilišta Georgetown, koja je stručnjakinja za financijske malverzacije i pronevjeru novca. Odmah nastavlja s objašnjenjem:

- Cijela poanta sustava je da se nekolicina odanih bogati. Oligarsi žele živjeti na Zapadu jer tu su najbogatije države. Oni žele uživati u svemu što taj svijet nudi. Osjećaju se sigurnije tu nego u Rusiji. Pogotovo ako uspiju prebaciti nešto novca u te države - govori profesorica Vittori.

Ako ste mislili da je Elizaveta ta koja je problem u obitelji Peskov, grdno ste se prevarili. Jer ona je pravi anđeo u odnosu na svojeg polubrata Nikolaja Cholesa. Dmitrijev najstariji sin obrazovan je u Engleskoj, vlasnik je nekolicine luksuznih nekretnina u Moskvi, obišao je svijet u privatnom avionu, a pogotovo je 'slab' na najmoćnije jurilice. Uz to je i nezaposlen. Navaljnijeva stranica navodi da je zbog divljanja u prometu zaradio čak 116 prekršaja i to samo u Rusiji, ali kako mu je tata Putinov prijatelj...

Za Nikolaja nema problema. Prema nekim izvorima on je dvaput osuđivan u Engleskoj zbog fizičkog napada, a protiv njega je u Rusiji podignuta optužnica jer je navodno pretukao svoju baku, ali starija gospođa ipak je kasnije odlučila povući svoju izjavu. Prema fotografijama dostupnim na društvenim mrežama, Nikolaj danas uživa u jahanju konja i živi bez većih briga...

On je protivnik od kojeg Putin strepi. Trovali su ga, mrcvarili, a sada su ga strpali i u tamnicu
On je protivnik od kojeg Putin strepi. Trovali su ga, mrcvarili, a sada su ga strpali i u tamnicu

- Mislim da sankcije nisu poštene. Ne mogu putovati zbog njih. Ovo sigurno nije pravedno suđenje. Ludo je što sankcioniraju djevojku od 24 godine. Jako sam uzrujana zbog cijele situacije. Ja sam ponosna Ruskinja, ali ovo je lov na vještice i borba protiv svega ruskog - rekla je mlada gospodična nakon početka invazije za Business Insider.

Ali nije Peskov jedini koji ne voli Zapad, ali smatra da je očito bolji od Rusije. Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov svoju je djecu poslao na obrazovanje u London i New York. Koliko je 'velikodušan' pokazuje i kći njegove sadašnje djevojke iz prvog braka, Polina Kovaleva.

Ona voli zimovati u Austriji, ljetuje isključivo na jahtama i luksuznim vilama, a do 21. rođendana postala je ponosna vlasnica stana od gotovo šest milijuna dolara u centru Londona.  Sve to financira stari Sergej..

Putinove metode mučenja lede krv u žilama: Nakon 'slona' sve priznaju, potapaju ih u kiseline
Putinove metode mučenja lede krv u žilama: Nakon 'slona' sve priznaju, potapaju ih u kiseline

Druga kći ruskog ministra vanjskih poslova, Ekatarina Vinokurova, fakultet je završila u SAD-u, a doktorat je obranila u Londonu. Nije živjela životom prosječnog studenta, već u luksuznim apartmanima. .

Voli i gospon Putin Zapad i njegove čari, ma štogod govorio. Jer zašto bi inače Svetlana Krivonogikha, bivša čistačica i navodno bivša Putinova ljubavnica koja mu je rodila kći, posjedovala luksuzni stan u Monte Carlu vrijedan 4,1 milijun dolara. Uz to, nedavno su u javnost procurile fotografije stana kojeg su Svetlana i njezina kći Luiza (19) ponudile za iznajmljivanje u St. Peterburgu.

I dok Luizu ne priznaje kao svoju, Marija Vorontsova je definitivno njegova. Ova Putinova kći donedavno je bila u braku s nizozemskim biznismenom i živjeli su u stanu vrijednom oko 3,5 milijuna eura. Iako je po struci doktorica, teško da je do novca za stan i luksuzan život kojim živi došla (samo) vlastitim radom...

U Mariupolju je čak 13 pokretnih krematorija, spaljuju ubijene Ukrajince, ali i ruske vojnike...
U Mariupolju je čak 13 pokretnih krematorija, spaljuju ubijene Ukrajince, ali i ruske vojnike...

Putinovu mlađu kći Katerinu povezuje s nekolicinom nekretnina u Rusiju, među njima i onom na zapadnoj obali u koju su nedavno provalili aktivisti s ciljem da u njoj prime izbjeglice iz Ukrajine.

O razmjeru bogatstva djece Putinovih oligarha nedavno je pisao i britanski medij MyLondon. Oni su intervjuirali nekolicinu učenika koji su razred dijelili s tom djecom.

'Granata je pogodila stan, brat je umro, mama se sagnula nad tijelom i rekla: Ne idem nikamo'
'Granata  je pogodila stan, brat je umro, mama se sagnula nad tijelom i rekla: Ne idem nikamo'

- U privatnim školama sva djeca su bogata. Ali neka su puno bogatija od drugih i to se može brzo prepoznati. U razredu sam imao kći jednog oligarha koja je ponekad organizirala pidžama tulume u svojem stanu. Pozvala bi prijateljice, a govorim o curicama od 13 godina, koje bi onda uživale u najboljim specijalitetima koje su za njih pripremili najskuplji restorani .- ispričao je jedan učenik za britanski medij I dodao kako su ta djeca odgojena da misle da novac može kupiti sve i riješiti sve probleme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Sanirao se neki zid i iskočili su tanjuri. Pokazao sam ih Titu...'
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (6)

'Sanirao se neki zid i iskočili su tanjuri. Pokazao sam ih Titu...'

U neposrednoj blizini Barbarige nalazi se vojni objekt - kasarna u kojoj je smještena jedinica 5. VPS. Vojni objekt je ograđen žičanom ogradom i jedino na tom mjestu do sada nisu vršena arheološka istraživanja

Misterij Seusovog blaga: Tko je našao i ukrao vrijedno posuđe?
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (5)

Misterij Seusovog blaga: Tko je našao i ukrao vrijedno posuđe?

Dan nakon prijave Vesne Girardi-Jurkić, koja je završila i na nekim od važnijih političkih adresa u Hrvatskoj, okružni javni tužitelj u Puli zatražio je od Službe javne sigurnosti provođenje istrage
Monty se posebno zanimao za 'mržnju' između Hrvata i Srba
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (4)

Monty se posebno zanimao za 'mržnju' između Hrvata i Srba

William Montgomery je bio arhitekt Miloševićeva sloma. Slično je radio kod nas kad je stvorena ‘šestorka’ koja je dobila HDZ na izborima 2000. godina