Obavijesti

Promo sadržaj

Boje, mirisi i ljepote Turopolja – na jednom mjestu!

Boje, mirisi i ljepote Turopolja – na jednom mjestu!
9

U ranu jesen posjetili smo Veliku Goricu kako bi zavirili u bogatstvo turističke ponude pitomog Turopoljskog kraja. I nismo morali puno tražiti!

Zapravo, sve ljepote i posebnosti Turopolja, kao i zanimljive detalje iz povijesti imali smo priliku doživjeti na jednom mjestu- u interpretacijskom Centru za posjetitelje, smještenom u samom središtu grada, na Trgu kralja Tomislava 2.

Pomirišite Andauntoniju, pošaljite e-razglednicu...

Interaktivni postav u velikoj multifunkcionalnoj dvorani koja čini glavninu Centra za posjetitelje „oživio“ je u lipnju ove godine, a na jednom mjestu nudi sve prirodne i geografske kao i povijesne te turističke znamenitosti i zanimljivosti Turopolja. U režiji dizajnerice Nikoline Jelavić Mitrov gotovo svaki dio prostorije je interpretativan i pokazuje neku zanimljivost ovog prostora – zvukove i mirise, ovdje možete zaigrati interaktivne igre ili pak poslati elektronsku razglednicu iz srca Turopolja.

Željeli smo našim posjetiteljima predstaviti sve ljepote Turopolja na jednom mjestu, kako bi Centar bio njihova početna stanica s koje će krenuti u daljnje istraživanje. Počnite od stoljetnog hrasta, preko goveda Tur, a put vodi do mirisa Andautonije i starih Rimljana, šuma Turopoljskog luga s bogatim biljnim i životinjskim svijetom “, govori nam direktorica Turističke zajednice Velike Gorice, Milada Mesarić.

Multifunkcionalna dvorana koja se prilagođava zahtjevima publike

Posebnost ovog prostora je njegova multifunkcionalnost, pa je tako interpretacijska dvorana otvorena i za mogućnost organizacije panela, konferencija, tribina ili radionica. Nedavno je ugostila delegaciju Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, te se iz digitalnog interpretacijskog postava Turopolja pretvorila u dvoranu pogodnu za organizaciju konferencija visokih komunikacijskih zahtjeva.

Organizacijom ovog događanja u Centru za posjetitelj, pokazali smo multifunkcionalnost naše dvorane na što smo posebno ponosni, a svoje će mjesto ovdje u budućnosti naći i naše brojne udruge i organizacije. Otvoreni smo za nova iskustva i događanja koja će pokazati višenamjensku primjenu naših prostora, a korisnicima omogućiti ugodan boravak, ali i zadovoljavanje svih njihovih potreba“, zaključuje Mesarić.

Mi smo oduševljeni, te pozivamo i vas da zavirite u bogatstvo Turopolja, već danas!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini