Obavijesti

News

Komentari 109

Bojom polili spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu

Bojom polili spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu
1

Splitski SDP je ovo polijevanje spomenika crnom bojom ocijenio kao "povijesnu perverziju" jer se, rekli su, spomenik odnosi na  momke koji su se borili i dali živote da "Split bude hrvatski, a ne talijanski grad"

VIDEO

Spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu, koji se nalazi u gradskoj četvrti Plokite, u ponedjeljak je poliven crnom bojom, o čemu je policiju obavijestio jedan građanin, a u tijeku je potraga za počiniteljem.

"Policija je danas od jednog građanina zaprimili informaciju da je spomenik Prvom splitskom partizanskom odredu poliven crnom bojom te je policija poduzela mjere za pronalaženjem počinitelja," rekla je Ana Čepić glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave.
Policija također utvrđuje je li riječ o oštećenju tog spomenika ili samo o polivenoj crnoj boji koja se može oprati, dodala je.
Splitski SDP je ovo polijevanje spomenika crnom bojom ocijenio kao "povijesnu perverziju" jer se, rekli su, spomenik odnosi na  momke koji su se borili i dali živote da "Split bude hrvatski, a ne talijanski grad".
"Puno veći problem od crne boje kojom je oštećen spomenik je društveno crnilo koje tolerira i podupire državna i lokalna vlast, a iz kojeg proizlaze ovakve manifestacije anti-antifašizacije," navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik splitskog  SDP-a  Goran Kotur.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca