Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

BOLNICA SMRTI: Optužili šefa za smrt deset ljudi?

Devet liječnika Odjela za neurologiju optužilo je dr. Anđelka Vrcu da postavlja krive dijagnoze. DORH je započeo istragu na zahtjev Milinovića

NOVATV
Foto: NOVATV
4 komentara

Devet liječnika Odjela za neurologiju KB-a Dubrava poslalo je peticiju ravnatelju bolnice prof. dr. Milanu Kujundžiću sa zahtjevom za smjenu svog šefa, dr. Anđelka Vrce, a kao razlog navode zastrašujuću tvrdnju da je Vrca kriv za smrt deset pacijenata. Odjelni liječnici tvrde da dr. Vrca greškom želi davati krive i smrtonosne otopine, navode neki mediji, te da ne vidi tumore nego propisuje tablete za bolove, prikapča dva pacijenta na jedan respirator... HTV je objavio peticiju u kojoj se sadržaj optužbe isključivo odnosi na kaotično stanje neurološke službe. Svi liječnici s peticije su na godišnjem, a jedina liječnica koja radi odbija istup u javnosti. Ravnatelj Kujundžić osniva povjerenstvo koje će utvrditi istinu i smatra da su optužbe prestrašne. Vjeruje da iza svega stoje osobni sukobi.
Ministar zdravstva dr. Darko Milinović kaže da mu optužbe zvuče doista monstruozno, a inspekciju će poslati u KB Dubrava samo ako bolničko povjerenstvo utvrdi propuste dr. Vrce.
Mijo Turković (66) iz Zagreba kaže da je prije dvije godine Vrca liječio njegovu suprugu te da je ona urmla zbog njegova nesavjesna liječenja.

PRVO ISTRAGA PA KAZNE
Ova situacija će se sigurno riješiti, odlučno tvrdi ministar zdravstva. Pokaže li istraga krivnju dr. Anđelka Vrce, ministar će kazniti njega, a ispostavi li se suprotno, kažnjeno će biti svih devet liječnika, i to za lažnu optužbu


Možda vas zanima i ovo:
Message