Obavijesti

News

Komentari 44

Bolnica strave u Zenici: Zdravu ženu (52) slali na kemoterapiju

Osim što su zdravu ženu slali na kemoterapiju, liječnici su ženi (53) rekli da ima rak maternice i jajnika. Odstranili su ih, a onda je nalaz pokazao da je imala upalu...

VIDEO

Imala sam samo 35 godina. Doktori u zeničkoj bolnici zamijenili su nalaze. Rekli su da imam rak maternice i jajnika. Odstranili su ih, a nakon toga je nalaz pokazao da nisam imala rak nego običnu upalu, govori žena (53).

Javila se bosansko-hercegovačkim novinarima nakon što je s medijima svoju potresnu ispovijest prošli tjedan podijelila i Zeničanka Đ. Š. (52).

- Imate tumor koji je metastazirao - uvjerili su je liječnici u Županijskoj bolnici u Zenici. Poslali su je na agresivnu kemoterapiju. Zdravlje joj se ozbiljno urušilo. Kasnije je, u drugoj bolnici, saznala da nikad nije imala tumor. Strašnu istinu o krivoj dijagnozi potvrdili su joj i u Hrvatskoj, u Splitu. U bolnici strave liječnici su najvjerojatnije zamijenili i njezine nalaze.

Priznali su krivnju za taj slučaj, no ostaje pitanje što je s teško bolesnim pacijenticama? Kući su otišle s dozom antibiotika za liječenje obične upale?

- Krajem 2010. osjetila je bolove u trbuhu. Imala je upalu žuči. Nikome u nekoliko mjeseci kemoterapije nije palo na pamet da napravi dodatnu pretragu i provjeri stanje pacijentice. Ako su njoj dali nalaz u kojem piše da ima rak, onda je netko dobio i njen nalaz u kojem piše da je zdrava. Kompletna dokumentacija predana je sudu - objašnjava Ragib Hadžić, odvjetnik Zeničanke.

Tužila je bolnicu nakon što se mjesecima pokušavala s njima nagoditi, piše Dnevni avaz. Ne zna se koliku je odštetu tražila.

Sličan skandal potresao je i Klinički centar Srbije. Tamo su Dragiši Zekiću rekli da je zaražen virusom HIV-a. Šest godina živio je u tom strašnom uvjerenju. Postao je nepoželjan u društvu, pao je u depresiju... Tužio je bolnicu i dobio spor te odštetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"