Obavijesti

News

Komentari 85

Borave na super-jahtama diljem Dalmacije, ni ne silaze na kopno

Borave na super-jahtama diljem Dalmacije, ni ne silaze na kopno
4

Tjedni najam super-jahte trenutno usidrene u Splitu košta pet i pol milijuna kuna. Takve četiri, sa zastavama Kajmanskog otočja, danima obilaze Dalmaciju. Njihovi stanovnici ne izlaze rado na kopno

VIDEO

U splitskoj luci pažnju prolaznika privlače četiri jahte sa zastavama Kajmanskog otočja. 

Posebno je uočljiva superjahta "Cloudbreak". Posjeduje vlastiti helidrom, a na njemu je uglancani helikopter. U blizini je i Lamborghini, povremeno parkiran na Zapadnoj obali.

Ako uspješno prođete senzor na početku brodskih skala, dobit ćete priliku prošetati predivnom grdosijom sa šest više nego prostranih kabina, teretanom, bazen, saunom, wellnessom i unutarnjim hidromasažnim bazenom. 

Teško se može reći da išta nedostaje gostima "Cloudbreaka". Tu su i 22 člana posade na raspolaganju. Ako vas je ovaj opis zainteresirao, kažimo da jahta može biti vaša za samo 750 tisuća eura tjedno. To je oko 5 i pol milijuna kuna. 

"Cloudbreak" je doplovila iz Crne Gore gdje je bila kratko usidrena u luci Bar. Putem do Splita putnici su razgledali Vis, Biševo, Brač i Hvar. Ova jahta duga je 72, a široka 14 metara. 

Neznatno manja je susjedna privezana brodica, imena "Arrow". Njen tjedni najam procjenjuje se na oko 120 tisuća eura - 900 tisuća kuna. U Split je doplovila prije par dana s Korčule gdje su gosti danima boravili. Jahta ima šest luksuzno opremljenih soba i glavni apartman, te 19 članova posade. 

Tu je i "Seven Sins" koja je iz Tivta krenula 25. svibnja, od kada plovi dalmatinskim otocima. Ona je u vlasništvu malteške tvrtke "Global superyacht charters". Duga je oko 50 metara, a široka skoro deset. Tjedni najam je najmanje 250 tisuća eura, što bi bilo nešto manje od dva milijuna kuna. 

A najstarija među trenutno usidrenim plovećim ljepoticama je "Ilona", izgrađena davne 2003. godine. Duga je 81 metar, a široka 12. 

Imena putnika ove četiri zone plovećeg hedonizma strogo su čuvana tajna. Plovila su u vlasništvima tvrtki koje ih iznajmljuju s čitavom posadom za potrebe odmora i krstarenja, a onaj tko može izdvojiti par milijuna kuna tjedno da na takvoj jahti boravi definitivno ne želi da se zna gdje je.  

Splićani nagađaju kako su ovi tajanstveni turisti u njihov grad stigli kako bi se privremeno sklonili od korone. Zato rijetko i napuštaju plovila, osim ako baš ne moraju.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca