Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Borba s vatrom: Požar kod Rasline još nije pod nadzorom

Do 16 sati zračne snage sudjelovale su u gašenju devet požara na područjima Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, a i dalje ima poziva za angažiranje zračnih snaga na terenu

1 komentara

Požar koji je u 16,40 sati buknuo između naselja Zatona i Rasline, na šibenskom području, još nije pod nadzorom, rekao je za Hinu zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko–kninske županije Darko Dukić.

Istaknuo je kako je na terenu 30-ak vatrogasaca, da gori uglavnom nisko raslinje te da je na tom području dosta hrastove i borove šume, ali kuće zasad nisu ugrožene. 

Vatra, nošena jugom, napreduje vrlo brzo prema Raslini, a gašenje na nepristupačnom terenu dodatno otežava to što vatrogasci nemaju potporu iz zraka budući da kanaderi imaju posla diljem Dalmacije, rekao je Dukić. 

Županijski vatrogasni zapovjednik nije mogao reći kolika je površina trenutačno zahvaćena vatrom. 

Do 16 sati zračne snage sudjelovale su u gašenju devet požara na područjima Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, a i dalje ima poziva za angažiranje zračnih snaga na terenu. 

MORH u priopćenju navodi kako zračne snage brzim izlaskom na teren i maksimalnim angažmanom čine sve kako bi se sva požarišta što prije stavila pod nadzor. 

Pravodobnim izlaskom na teren tri zračna traktora vrlo brzo su sa snagama sa zemlje uspjela ugasiti i tri požara u Ružiću, Radošiću i Štikovu kod Drniša, u Šibensko-kninskoj županiji, doznaje se u priopćenju MORH-a. 

Akcija gašenja požara nastavljena je u Miljevcima, gdje su bila angažirana dva kanadera i dva zračna traktora. 

Nakon toga snage su preusmjerene u Seget, kod Trogira, gdje požar gase tri kanadera, a u Nuniću kod Kistanja vatru su gasila dva zračna traktora.

Požar koji je buknuo u ponedjeljak poslijepodne u Selcima na otoku Braču u približio se kućama, ali su ga vatrogasci odbili. Prema posljednjim informacijama, požar u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu, koji je također buknuo u poslijepodnevnim satima,  ne prijeti naselju

 

Možda vas zanima i ovo:
Message