Obavijesti

News

Komentari 2

Borba za sina: Samo želim prava koja mi pripadaju

Borba za sina: Samo želim prava koja mi pripadaju
3

Goran Cipar (30) je iskustva u borbi za skrbništvo nad sinom iznio na svome blogu. Njegova je priča, kaže, samo jedna od mnogobrojnih sličnih

VIDEO

Nadam se da ću dobiti skrbništvo nad sinom jer sam ispunio sve razloge zbog kojih mislim da mi je oduzeto skrbništvo, priča Goran Cipar. On je pokrenuo blog na kojem piše o problemima i pravima očeva, koji zbog spolnih predrasuda ne mogu dobiti skrbništvo nad djecom. Kako on živi u Zaprešiću, a sin s majkom kod roditelja u Slavonskom Brodu, sina viđa rijetko.
- Sina nisam vidio od 27. kolovoza, zbog rješenja koje mi daje pravo da ga viđam svaki drugi vikend u mjesecu. Ako je taj vikend popodne u školi, imamo samo jedan i pol dan zajedno. Ne mislim da sam diskriminiran, ali mislim da bih trebao više biti sa svojim sinom - dodaje Goran. Goran (30) se ne žali na zakon ili postupke, ali tvrdi da se ne provode kako spada. U postupku za skrbništvo sud je majci nezaposlenost uzeo kao prednost, jer je mogla 24 sata biti s djetetom. Goranu je to bio nedostatak, jer se ne može brinuti za sina.
- Imam svoju tvrtku, uredio sam i kupio kuću u Zaprešiću. Ako materijalni uvjeti nisu presudni, ne znam što je još bitno da dobijem skrbništvo - priča Goran. Priča kako je blog pokrenuo da ima neki ispušni ventil, a da s prijateljima i dalje može pričati o normalnim stvarima.
- Obiteljski zakon je ravnopravan, ali je svaki slučaj poseban. Uvijek će se uzeti u obzir dobrobit djeteta. Često se očevi žale da su diskriminirani jer postoje stereotipi prema kojima su majke u prednosti - rekla je pravobraniteljica Gordana Lukač-Koritnik.
Otkad je počeo pisati blog Goran je došao u kontakt s mnogim očevima u sličnoj situaciji. Upoznao je Morgana, koji se zbog sina preselio iz San Francisca u Sarajevo. Njegova je supruga jednog dana odlučila otići i ne dopustiti mu da viđa djecu. Nebojša iz Crne Gore, pak, nije više od 1000 dana vidio djecu zbog obrazloženja suda da su ceste loše.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a