Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bori se za život nakon što se upucao pred policajcima

Vukovarska policija zaustavila je vozača u Opel Corsi. Bio je pijan te su ga upozorili da ne može voziti. Rekli su mu da pozove nekog za prijevoz

Krunoslav Petrić
Foto: Krunoslav Petrić
4 komentara

Mate Bikić (55) se u petak oko 9 ujutro vraćao s posla iz noćne smjene kući u Novo Selo kraj Vinkovaca. Umjesto kući, krenuo je svojom Opel Corsom u suprotnom smjeru prema Vukovaru. Bio je pijan. U autu je bila poluprazna boca češke rakije Becherovke. Vrludao je autom po cesti, a ispred vukovarske bolnice zaustavila ga je policija. Odmah su primijetili da je pijan. Dali su mu alkotest koji je pokazao da ima 3.50 promila alkohola u krvi. Pokraj njega je na suvozačevu mjestu ležala poluprazna boca češke rakije Becherovke. Policajci su upozorili Bikića da ne može dalje voziti te mu rekli da nazove nekoga da dođe po njega i automobil. Krenuo je u svoj automobil po mobitel. Čim je ušao u auto, uzeo je pištolj za stoku, prislonio ga na čelo i opalio. Teško ozlijeđen i krvave glave još je davao  znakove života. Hitno su ga prevezli u vukovarsku, a nakon toga u osječku bolnicu. Supruga Manda kod kuće ga je čekala s jutarnjom kavom i doručkom jer su trebali proslaviti 26 godina braka.
- Ne znam zašto je išao u Vukovar, ni odakle mu taj pištolj za stoku. Mi to uopće nemamo kod kuće, niti je on ikad prije iz toga pucao. Nikad ne pije žestoka pića. Ponekad popije tek pivo poslije ručka. Zna da mora izbjegavati alkohol jer je dijabetičar. Sve mi je velika zagonetka - uplakana je Manda. Dodala je da je Mate u depresiji i da se već dva puta pokušao ubiti. Prvi put plani na rrođendan. Htio se u Osijeku baciti u Dravu. Spasio ga je sin koji ga je nazvao na mobitel i odgovorio od skoka. Kasnije se pokušao objesiti, ali i u tome su ga uspjeli spriječiti.
- Vjerojatno se i sada htio negdje ubiti. On je bio u ratu, svačega se nagledao. Bilo mu je teško. Brata su mu ubili pred očima i to ga je mučilo godinama. Imao je i PTSP te noćne more. Nikad nije htio u mirovinu, niti kod psihijatra. Uvijek je govorio da će se prije ubiti nego ići u bolnicu - kaže  Manda. Liječnici se bore za život.

Možda vas zanima i ovo:
Message