News

Komentari 10

Boris Milošević na ispitivanju: Sumnjiče ga da je poticao na nezakonitu dodjelu poticaja

Boris Milošević na ispitivanju: Sumnjiče ga da je poticao na nezakonitu dodjelu poticaja

Na ispitivanje je došao s odvjetnikom Antom Nobilom, koji je ranije istaknuo kako se Milošević ne smatra krivim te da nije ušao u kaznenopravnu zonu jer se zalagao za svoje birače koji su ga izabrali

Bivši potpredsjednik Vlade Boris Milošević (SDSS) stigao je u USKOK na ispitivanje nakon što mu je prošlog tjedna ukinut zastupnički imunitet. Na ispitivanje je došao s odvjetnikom Antom Nobilom, koji je ranije istaknuo kako se Milošević ne smatra krivim te da nije ušao u kaznenopravnu zonu jer se zalagao za svoje birače koji su ga izabrali.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhitili Tomislava Tolušića

Naime, Državno odvjetništvo je protiv Miloševića u ožujku pokrenulo istragu zbog poticanja na korupciju, odnosno nezakonitu dodjelu državnih poticaja, u slučaju pokrenutom nakon uhićenja ministra Darka Horvata.

Horvata, koji je jedini u ovom slučaju bio 10 dana u istražnom zatvoru, Uskok sumnjiči da je 2018. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na poticanje četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

Iz tog je slučaja proizašla i istraga protiv ministra Josipa Aladrovića kojega Uskok tereti za pogodovanje prilikom dva zapošljavanja 2018. i 2019. dok je bio ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO). Nakon pokretanja istraga Aladrović i Milošević su neko vrijeme ostali na ministarskim dužnostima što je bio prvi slučaj da su pod istragom dvojica vladinih članova, a razriješeni su krajem travnja.

Milošević je potom prešao u zgradu na drugom kraju Markova trga da bi mu Hrvatski sabor u petak skinuo imunitet kako bi ga u USKOK-u mogli ispitati zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

- Boris Milošević je dao svoju obranu, rekao je njegov odvjetnik Anto Nobilo i dodao da istraga ide kraju te da će uskoro dobiti odluku istražitelja što ide dalje. Kaže da je Milošević negirao počinjenje kaznenog djela. 

Najčitaniji članci