News

Komentari 0

Borrell: 'Napetosti će se morati riješiti dobrom diplomacijom'

Borrell: 'Napetosti će se morati riješiti dobrom diplomacijom'

“Odgovorio sam u ime država članica na pisma koja su primili od ministra Lavrova. Pozivamo Rusiju na deeskalaciju i prestanak vojnog jačanja u i oko Ukrajine i Bjelorusije”, objavio je Borrell na Twitteru

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell odgovorio je u ime 27 država članica na pisma koja je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov krajem siječnja poslao svim državama članicama s prijedlozima o europskoj sigurnosti.

“Odgovorio sam u ime država članica na pisma koja su primili od ministra Lavrova. Napetosti i sporovi moraju se riješiti dijalogom i diplomacijom. Pozivamo Rusiju na deeskalaciju i prestanak vojnog jačanja u i oko Ukrajine i Bjelorusije”, objavio je Borrell na Twitteru.

U Bruxellesu su Lavrovljeva pisma državama članicama shvaćena kao pokušaj da se EU podijeli unutar sebe. Lavrov je u četvrtak nešto ranije rekao da bi zajednički odgovor EU-a vodio prekidu pregovora.

Glasnogovornik Komisije Peter Stano rekao je da su se države članice složile da visoki predstavnik odgovori u njihovo ime.

Stano nije htio otkriti sadržaj Borrellova odgovora dok ne dobije povratnu informaciju da ga je ruska strana pročitala.

Najčitaniji članci