Obavijesti

News

Komentari 51

Bosansko buđenje: Pozadina prosvjeda koji su ujedinili sve

Bosansko buđenje: Pozadina prosvjeda koji su ujedinili sve
6

Trećina ljudi je bez posla, a tko radi prima oko 400 eura. Prosvjedi su ujedinili sve građane bez obzira na naciju i građani pobijaju izjave onih da su se okupili huligani

VIDEO

Ne idem odavde dok se ne riješe naši zahtjevi, došao sam dati podršku svojim prijateljima, zapravo, svima nama koji smo u istoj situaciji. Dakle nemamo posla, 20 godina nas se sustavno pljačka, ovi na vlasti osigurali su sebi dobra primanja. Njima sve treba, a nama kako bude. Stotine su tisuća nezaposlenih, vladajuće to nije briga. Zaposlili su svoje po rođačkoj i politički podobnoj liniji. Misle nas guliti i dalje, e neće, rekao je jedan mladi stanovnik Tuzle drugog dana prosvjeda, koji žali što nije bio prvog dana. Među prosvjednicima je bilo mnogo žena. U nekim se trenucima činilo da one vode prosvjede, nisu birale riječi koje su upućivale policajcima sa štitovima. 

- Kako vas nije sram, da nam tučete djecu. Jeste li vi ljudi, imate li svoju djecu. Sram vas bilo uniforme koju nosite, udarili ste na narod, djecu stare i nemoćne, na nas bijednike koji više ne možemo ni kraj s krajem sastaviti. Ne bojite li se vi Boga - govorile su žene policajcima. Na svakom koraku, među tisućama prosvjednika koji su se okupili ispred zgrade kantonalne vlade u Tuzli, samo nezadovoljstvo. Gorke su ispovijedi ljudi.

- Radio sam u jednoj od ovih firmi koje su ovi lopovi privatizirali. Istjerali su nas na ulicu kao posljednje bijednike. Uzeli su nam naše. Punih jedanaest godina je moja tvrtka u stečaju, nikako da se naplatimo.

Nitko se ne pita kako živim, kako sam dosad svojoj djeci kupovao kruh, a o ostalom da i ne govorim. Ne mogu više ili će oni otići ili mene neće biti jer je meni ionako svejedno izgubio sam sve, radno mjesto, zdravlje, prijatelje, a bojim se da ću ostati i bez djece jer neprestano traže mogućnost da odu odavde - kaže ogorčeni muškarac, a drugi mu se odmah priključuje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izgubio sam sve, ne mogu više plaćati struju, vodu, za hranu skoro i nemam. Nema kome nisam dužan, rodbini ne smijem na oči, izbjegavaju me unatoč tome što im obećavam da ću im vratiti novac kada budem imao, u što sam i sam počeo sumnjati jer s ovima na vlasti nikako na zelenu granu - rekao je jedan od prosvjednika.

Svi oni ističu da im se čaša prelila, pobijaju izjave poput onih kako su se na ulicama okupili huligani, razbijači, lopovi.

>>> Više pročitajte u Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.