Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
656 komentara

Bozanić zbog rane Vukovara prozvao 'bešćutne političare'

Još uvijek trpimo posljedice komunističkog terora, o kojem se hrvatskoj javnosti skriva istina, čak i veličajući nalogodavce i izvršitelje zločina, rekao je Bozanić

656 komentara

U svetištu Majke Božje Bistričke održano je 282. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba, gdje je misu predvodio kardinal Josip Bozanić koji se u propovijedi osvrnuo na 'lex Perković', Vukovar i stanje u Siriji. 

'Još trpimo posljedice komunističkog terora'

- Kao kršćanima neprihvatljiv nam je bilo koji politički stav koji grubo gazi dostojanstvo čovjeka, a naročito pogubne ideologije 20. stoljeća. I dok smo u Hrvatskoj na svim razinama upoznati neprihvatljivošću fašizma i nacizma, još uvijek trpimo posljedice komunističkog terora, o kojem se hrvatskoj javnosti skriva istina, čak i veličajući nalogodavce i izvršitelje komunističkih zločina. Takva ponašanja hrvatskim katolicima nikada neće biti prihvatljiva - rekao je Bozanić i upitao se za čije se dobro to čini.

- Nažalost, premda sam na to i prije upozoravao, kao vjernik i biskup, danas ne mogu prešutjeti pokušaj da se obescijene simboli slobode i da se hrvatska vukovarska rana otvara na križu bešćutnosti političara - rekao je Bozanić.

Kardinal se osvrnuo i na stradanja stanovnika u sukobima u Siriji. Pozvao je na mir i hrvatskom Caritasu poručio da se založi za stradale. 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message