Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
255 komentara

Bozanić: Vlada povlači poteze suprotne svjetonazoru većine

Bozanić je kritizirao Vladu i rekao da "neuspješno tragaju za napretkom, te povlače poteze ideološke naravi koji su u suprotnosti s bitnim odrednicama hrvatske kulture"

Matija Topolovec/Pixsell
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
255 komentara

Na tradicionalnom predblagdanskom susretu ravnatelja dječjih vrtića te osnovnih i srednjih škola sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem mogle su se čuti kritike vladajućih zbog uvođenja zdravstvenog odgoja te poteza na gospodarskom planu, piše tportal.  

Bozanić je oštro kritizirao Vladu i rekao kako ''neuspješno tragaju za napretkom, te u isto vrijeme povlače poteze ideološke naravi koji su u suprotnosti s bitnim odrednicama hrvatske kulture i svjetonazora većine''. 

- Nakon snažnih zahvata u gospodarsko područje proizvodnje, čini se da se proces premješta u prostore odgoja, obrazovanja i kulture - rekao je Bozanić te dodao da se radi o zadiranju u antropološka pitanja u kojima se "Hrvatska gura u kolotečinu ozbiljnih obrata". 

Istaknuo je kako odgoj i obrazovanje nisu samo tehničke i intelektualne naravi, te da se znanje vrlo lako može zloupotrijebiti. 

Bozanić je zaključio kako je odgoj primarna zadaća roditelja koji moraju tijesno surađivati s nastavnicima, ali i da "demokracija nije monopol vlasti ili jedne odgojne institucije".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message