Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
160 komentara

Bože sačuvaj: Umjesto debate, samo 'zoranizmi' i 'kolindizmi'

Kad glasovi budu prebrojani, znat ćemo hoće li na Pantovčaku započeti novi ciklus putovanja oko svijeta, s naglaskom na garderobu i selfije s poznatima, ili će nam muško lice donijeti nešto novo

Foto: PIXSELL
160 komentara

NK Rijeka je, rekla je Kolinda Grabar Kitarović, u Jugoslaviji bila rezervni klub Zvezde i Partizana, pa su joj Hajduk i Dinamo bili bliži srcu. I taman kada se cijela zemlja počela čuditi bizarnoj procjeni koja je razjarila Riječane, eto Milanovića s tvrdnjom kako je zvijezda na Hajdukovu grbu bila “toliko velika da si se na nju mogao porezati”, pa je to “ružno izgledalo”.

Milanović je svoju izjavu dopunio tvrdnjom kako je i zli Tito navijao za Hajduk, dok je Kolinda nešto kasnije svoju prvu izjavu o Rijeci prisnažila tvrdnjom kako zna da je to bilo tako pa je ne treba razuvjeravati. U priču se potom uključila i njena majka koja je izjavu o NK Rijeka proširila na cijeli grad.

Grabari su ostali živi u Rijeci 

- Ja mislim da Rijeka ionako malo glasa za nju. Rijeka je multinacionalna, više je, neću reći čija, ali dobro je, ostali smo živi i po porijeklu imovine i svačemu - kazala je Dubravka Grabar novinarima N1. Čija je Rijeka više, a što Dubravka Grabar “ne želi reći”? Jugoslavenska? Talijanska? Srpska? Komunistička? Teško je jasno reći, ali čini se da gospođa Grabar nije fanatik multikulturalizma.

ŠKORO ODGOVORIO KOLINDI 'I da jesam eksperiment, mene se narod nikada neće sramiti...'

Iz Rijeke i Splita, te NK Rijeke i NG Hajduka, odmah su stigli ogorčeni i ljutiti demantiji. Legenda Hajduka, Zlatko Vujović, u izjavi za Slobodnu Dalmaciju nije mogao sakriti zaprepaštenje Milanovićevim tvrdnjama.

- Bože me oslobodi, ne znam što bih kazao, rekao je Vujović, pa dodao: Ne treba tome pridavati nikakvu pažnju, najbolje ignorirati takve izjave. Pa gdje to još može proći, nešto takvo...

Drugu legendu Bilih, Dražena Mužinića, novi je niz “zoranizama” zabavio:

Skupljaju bodove na lopti 

- Dobro ste me nasmijali, rekao je istom listu.

- Nisan čuja šta je reka Milanović, ali me nasmijalo. Ne znan, ja se nisan nikada naboja na zvizdu na dresu. A igra san puno utakmica. Iskreno, nisan političar, ne znan kojim su im motivi, ali da skupljaju neke bodove na sportu i nije baš pametno... Nogometna kampanja, ovaj posmrtni politički “kup Maršala Tita”, odjeknuo je u cijeloj regiji. Jedan je beogradski portal napisao kako Hrvat nije igrao za Partizan od 1962. a taj je klub - usput budi rečeno - vodio dr Franjo Tuđman, po kojemu je Milanović nazvao zračnu luku. Za Zvezdu i Partizan igrao je samo jedan riječki nogometaš, neki Miroslav Šugar.

Zagreb: Zoran Milanović dao izjavu o uhićenju novinara Indexa Gordana Duhačeka ZORAN MILANOVIĆ: 'Predsjednik nema što tražiti kod odabira ustavnih sudaca'

U Beograd je međutim otišla masa igrača iz zagrebačkog Dinama, i to uglavnom u Zvezdu: Robert Prosinečki, Boro Cvetković, Rajko Janjanin, Tomislav Ivković. Svi znaju da je Ćiro Blažević - koji je i u Jugoslaviji kotirao kao Hrvat i pol - želio trenirati Crvenu zvezdu. I tako dalje, i tomu slično...

Milanovići su preživjeli SFRJ 

Kampanja je na prvom zavoju iskočila u sferu ciruksiranja. Očito je da su svi kandidati centrirani na svjetonazorska pitanja i da ne mogu reći ništa sadržajno o nužnim promjenama kursa našeg državnog broda, koji prema svim anketama ide u krivom smjeru. Milanovićeve izjave o Hajduku u tom su smislu najindikativnije - on je u ‘elaboratu’ o Hajduku implicirao da Tita smatra negativcem, u Jugoslaviji se, rekao je, “životarilo”, za Jugoslaviju ga “nije bila briga”.

OBEĆALA, A NIJE ISPUNILA 'Bila sam u krivu oko selidbe, ali uštedjela sam 25 milijuna'

Osim u nijansama, taj se vrijednosni set ne razlikuje u bitnome od Kolindinih izjava o željeznoj zavjesi i sanjarenju o slobodi govora, sa 15 godina, pod otvorenim nebom grobinštine. Milanović je multi-kulti, ali to je i Kurz u Austriji. Hrvatska se, dakle, jednoglasno negativno odredila prema prošlosti, pa sad samo treba odlučiti hoće li izabrati tvrđu Kolindu, ili mekše Milanovića i Škoru. O budućnosti nismo čuli ništa osobito.

Kad glasovi budu prebrojani, znat ćemo hoće li na Pantovčaku započeti novi ciklus putovanja oko svijeta, s naglaskom na garderobu i selfije s poznatima, ili će nam muško lice donijeti nešto novo. U slučaju Milanovića, hibernaciju, u slučaju Škore, okrupnjavanje desnice.

Tema: Predsjednički izbori

Možda vas zanima i ovo:
Message