Obavijesti

News

Komentari 62

'Ima zadaća u kojima trebamo sudjelovati kao protagonisti'

'Ima zadaća u kojima trebamo sudjelovati kao protagonisti'
2

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je noćas predvodio polnoćku u zagrebačkoj katedrali. Na polnoćki su bili i Josip Leko, J. Kosor, Milan Bandić

VIDEO

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je noćas predvodio polnoćku u zagrebačkoj katedrali. U propovijedi je između ostalog rekao i sljedeće:

- Pitamo se što je u Isusovom rođenju da uspijeva dirnuti srca ljudi. Neosporno je da čar Božića na različite načine i različitom snagom ispunja i nadahnjuje svako ljudsko srce. Božić niti jednog čovjeka ne ostavlja ravnodušnim. Pojavila se milost Božja, spasiteljica svih ljudi. Isusovo rođenje je donijelo spasenje ljudima. Rođenje Isusa dolazi ususret našem traženju želje i slobode, našoj želji za vječnošću. Nije li ta potreba za vječnim životom ono što žele postići nauka i tehnika. Uvjeren sam da će Božić barem na trenutak razbiti opnu tvrdoga skepticizma. Nešto se pokreće no uvijek postoji opasnost da se vrati na staro, a svakodnevica opet poprimi ritam praćen dosadom i manjkom nade. Tko nam daje sigurnost da obećanje ove noći nije iluzija. To nam daje Božja vjernost. Sam se Bog u Betlehemskom djetetu zauvijek povezuje s nama ali po uvjetom da se i mi povežemo s njime. Da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda. 

Bozanić je vjernicima poručio i da postoje zadaće u kojima trebaju sudjelovati na osoban način i to kao protagonisti. 

U tim osobnim, kao i zajedničkim zadaćama, sve smo više izazivani osjetljivim povijesnim kontekstom u kojem nam je dano živjeti. Radikalne promjene koje se odvijaju na afektivnom, ali ne manje i na kulturnom, društvenom, političkom i gospodarskom području, nameću potrebu da, u strahopočitanju pred Bogom, svaki dan zauzimamo trezven i pravedan stav prema raznim pitanjima koja se tiču našeg života, rekao je kardinal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da kršćani trebaju biti nositelji poruke Božića u arenama građanskog društva koje je laičko, slobodno i pluralno, ali koje teži za boljim životom.

Letke nisu dijelili, ali su ih vjernici mogli sami uzeti

Prije polnoćke nitko nije dijelio letke protiv zdravstvenog odgoja. No na kutiji za milodare za popravak zagrebačke katedrale bili su ostavljeni leci tako da su ih vjernici mogli sami uzeti ako su htjeli. 

Na polnoćki Leko, Kosor, Šeks, Bandić

Od vladajućih, polnoćki u zagrebačkoj katedrali prisustvovao je Josip Leko, predsjednik Sabora. Od političara na polnoćki su bili i Jadranka Kosor, Vladimir Šeks, Davor Bernardić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom