Obavijesti

News

Komentari 27

Božinović u SAD-u o ukidanju viza za državljane Hrvatske

Božinović u SAD-u o ukidanju viza za državljane Hrvatske
1

U ministarstvu Domovinske sigurnosti potpisan je Provedbeni sporazum o unaprijeđenu suradnje u sprječavanju i borbi protiv teškog kriminala između hrvatskog MUP-a i Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tijekom posjeta Washingtonu u petak se sastao s ministrom pravosuđa i glavnim državnim odvjetnikom Jeffom Sessionsom, a potom i zamjenicom američke ministrice domovinske sigurnosti Elaine Duke.

Nakon sastanka sa Sessionom Božinović je Hini izjavio da je vrlo zadovoljan činjenicom da je održan sastanak na tako visokoj razini.

"Glavni državni odvjetnik i ministar pravosuđa je na čelu i policijskih snaga, FBI-a, CIA-e, agencija s kojima hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova surađuje. Glavni zaključak je da suradnja koju imamo treba ići dalje i, kako je kazao gospodin Sessions, moramo je još podići na višu razinu", kazao je Božinović.

Sa Sessionsom je dogovoreno jačanje suradnje u području vladavine prava, istragama i procesuiranju počinitelja kaznenih djela te jačanje pravosudne suradnje između Hrvatske i SAD-a. Razgovaralo se i o uključenju Hrvatske u Program izuzeća od viza, pri čemu je istaknuto da jačanje suradnje, koja je tijekom posjeta dogovorena s FBI-em i DEA-om, predstavlja važan doprinos u ostvarenju tog cilja. Za SAD je u tom smislu od posebne važnosti i razmjena informacija, posebno o putnicima u zračnom prijevozu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Raspravljeno je i pitanje migracija te važnost zaštite granice, kao i nacionalnih interesa, posebno imajući u vidu da su migracije globalni fenomen s kojim će se i Europa i SAD dugoročno suočavati", kazala je nakon sastanka državna tajnica u MUP-u Terezija Gras.

U ministarstvu Domovinske sigurnosti potpisan je Provedbeni sporazum o unaprijeđenu suradnje u sprječavanju i borbi protiv teškog kriminala između hrvatskog MUP-a i Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a.

Zadnji dan posjeta SAD-u, ministar Božinović započeo je sastankom s Robertom W. Pattersonom, vršiteljem dužnosti upravitelja DEA-a.

"Na sastanku je dogovoreno jačanje suradnje u području suzbijanja trgovine drogom. Patterson je ponudio operativnu obuku za hrvatske policijske službenike koji rade na istragama kriminaliteta droga te obećao razmotriti mogućnost odobravanja sredstava za zasebni program koji bi bio namijenjen Hrvatskoj", rekao je član hrvatskog izaslanstva, načelnik Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) Antonio Gerovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1