Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
329 komentara

"Pozivam HDZ da odabere novog potpredsjednika Vlade"

Ako Karamarko preživi u Saboru glasanje o nepovjerenju, tada će se, rekao je čelnik Mosta Božo Petrov, sastati Nacionalno vijeće Mosta i odlučiti što dalje, odnosno hoće li Most ostati u Vladi

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
329 komentara

Možda bi neki htjeli vidjeti krv i napade, ali neću govoriti na taj način niti zbog ljudi s kojima radim niti zbog građana. Dragi građani, u izbornoj noći mi smo obećali da ćemo preuzeti odgovornost za vaš interes. Pozvali smo i druge stranke da budu spremni na žrtve. U svemu što smo radili smo se vodili onim što smo smatrali čestitim. Mogu nas smatrati naivcima, ali ako se držite načela ono će se vratiti. Nismo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu i podržavati stari model kalkulacija izbora manje štete. Tu nema kompromisa. Danas u Vladi postoje jako dobri i čestiti ljudi, kojima je stalo da se nešto pokrene u Hrvatskoj, rekao je Božo Petrov na konferenciji za novinare.

- Želimo sačuvati Vladu - rekao je Petrov. 

- Ako Pozivam i druge da budemo odgovorni i možemo postaviti bolje standarde za javno djelovanje. Očekujem da ce nas građani podržati i biti partneri. U ovom trenutku ne odlazimo iz Vlade - rekao je Petrov.

- Vjerujem da je gospodin Karamarko govorio istinu kad je pričao o ljubavi prema Domovini. Možda nije svjestan o težini relacija. Vjerujem da je imao drugačije i bolje planove - ali ako imamo zajednički, isti cilj, onda ne vidim ni jedan ego zbog kojeg ne bismo mogli nešto odraditi za Hrvatsku - kaže Petrov. 

- Mi želimo i sačuvati Vladu, ali i sačuvati određene standarde u politici. Nadam se da gospodin Karamarko može prihvatiti ovakvu situaciju i da će se Vlada stabilizirati - rekao je Petrov. 

Na pitanje što će se dogoditi u Saboru kad će se glasati o Karamarku, Petrov je kazao:

 - Stav Mosta potvrdit će se i u Saboru, ali ja se nadam da će gosp. Karamarko prihvatiti odluku i da toga neće doći. Pozivam HDZ da preuzme odgovornost i odabere novog potpredsjednika Vlade. 

Božo Petrov je dodao i da se Ustavni sud svakako mora izabrati i da to ne smije biti zapreka demokratskim procesima u državi i potvrdio da će tri zastupnika Mosta u Saboru glasati protiv opoziva Karamarka. To bi trebali biti Martinović, Mišić i vjerojatno Lovrinović, iako za njega nije siguran. 

Na upit kako će Vlada naredna dva tjedna funkcionirati, Petrov je kazao da ne vidi problem.

- U određenim projektima i točkama možemo se ne slagati. Ne vidim razlog zašto bi to zakočilo rad Vlade - rekao je Petrov. 

"Ako Karamarko preživi glasovanje u Saboru, Nacionalno vijeće Mosta će odlučiti što dalje"

Ukoliko prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko preživi u Saboru glasanje o nepovjerenju, tada će se, rekao je čelnik Mosta Božo Petrov, sastati Nacionalno vijeće Mosta i odlučiti što dalje, odnosno hoće li Most ostati u Vladi s HDZ-om i Tomislavom Karamarkom kao prvim potpredsjednikom Vlade. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message