Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
147 komentara

Navijali za tatu: Sin je poginuo, a kći i majka teško ozlijeđene

Dva brata (31 i 33) išla su gledati najboljeg prijatelja kako trči maraton. Stajali su uz dječaka (8) koji je poginuo u eksploziji. Oni su ostali bez noge, od koljena na niže

Reuters
Foto: Reuters
147 komentara

Bostonski mediji objavili su identitet osmogodišnjeg dječaka koji je poginuo u bombaškom napadu. Riječ je o osmogodišnjem Martinu Richardu, koji je bio kod cilja maratona zajedno sa šestogodišnjom sestrom i majkom. 

Zajedno su čekali tatu Billa Richardsa koji je sudjelovao u maratonu. 

I majka i sestra su teško ozlijeđene, ali su preživjele. Djevojčica je ostala bez noge.

Braća otišla gledati maraton, obojica ostali bez jedne noge

Polako se otkrivaju  tragične priče bombaškog napada u Bostonu u kojem je poginuo troje ljudi, a ozlijeđeno njih 144. Boston Globe donosi nevjerojatnu priču u kojoj su dva brata teško stradala. Obojici su, naime, liječnici nakon eksplozija morali amputirati nogu od koljena na niže.

Liz Norden, majka petero djece, upravo se vratila kući s namirnicama iz dućana kad joj je zazvonio mobitel. 

- Mama, teško sam ozlijeđen - rekao joj je njezin 31-godišnji sin. Samo je dodao da je u vozilu Hitne pomoći i da ga prebacuju  u bolnicu. To je bio njezin drugi sin, koji je zajedno sa starijim bratom otišao gledati kako im prijatelj trči maraton. 

Sin joj je rekao da su mu noge jako opečene u eksploziji. Iako je u trenutku ekplozije njegov brat bio uz njega, rekao je da ne zna gdje je on sada. 

U naredna dva sata, usred paničnih telefonskih poziva i vožnje prema bolnici, Liz je uspjela posložiti kockice strašne istine koja će zauvijek promijeniti živote njezina dva sina, ali i njezin. Oba su brata, naime, ostala bez jedne noge. Braću su odvezli u dvije različite bolnice. 

S braćom je teško ozlijeđena i djevojka mlađeg brata koja je zadobila jake opekotine i druge ozljede. Liz je rekla kako su sinovi navodno stajali uz osmogodišnjeg dječaka koji je poginuo u eksploziji.

- Nikada, ni u najluđim snovima nisam mogla zamisliti da bi se ovako nešto moglo dogoditi, rekla je u suzama Liz Norden za Boston Globe, sjedeći u čekaonici bolnice. Još nije vidjela niti jednog sina jer posjete još nisu bile dozvoljene.

- Muka mi je. Mislim da ću se onesvijestiti - dodala je Liz.

Rekla je da su oba sina završila srednju školu 'Stoneham' i da su nedavno obojica dobila otkaz. Radili su kao krovopokrivači. 

Najstariji sin, kojem su 33 godine, još uvijek živi u Stonehamu, a mlađi u Wakefieldu. Liz kaže da su obojica strastveni ribiči. Nije htjela novinarima reći njihova imena dok ne priča s njima.

U čekaonici je bila zajedno s obitelji, sestrom, šogorom, ali i sa Mikeom Jeffersonom, prijateljem braće kojeg su išli gledati na maraton. Jefferson je rekao kako je bio blizu cilja kada su ih odjednom prekinuli u trčanju. Nije imao pojma zašto i o čemu se radi, a  kamoli da su mu teško ozlijeđena dva najbolja prijatelja.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message