Obavijesti

News

Komentari 0

Branitelj prijetio bombom jer su mu isključili struju

Branitelj prijetio bombom jer su mu isključili struju
1

Direktor Elektroistre Davor Mišković tvrdi kako struja nije isključena zbog višemilijunskih dugova koji su se nagomilali, nego iz sigurnosnih razloga

VIDEO

Braniteljima s Valovina od ponedjeljka je isključena struja zbog sigurnosnih razloga i dotrajalih instalacija, a da ih, kažu nitko o isključenju nije obavijestio.
- U kampu živi 106 branitelja s ženama i djecom, odnosno 17 obitelji, i svi smo bez struje. Od 33 djece 25 ih ide u školu i stanje je neizdrživo. Iako je proljeće, jako nam je hladno jer je kiša. To se dogodilo jer MORH i Ministarstvo branitelja ne želi čuti za nas pa smo prepušteni sami sebi. U ponedjeljak je naš susjed branitelj prijetio da će bombom raznijeti kamp ako se ne uključi struja, a boluje od PTSP-a - kaže branitelj s Valovina Josip Vukić. Policija je potvrdila da je u 21. 20 sati u kamp došla po dojavi, te da je zatečen 47-godišnji J.A. kojeg su uhitili i odvezli u pulsku bolnicu.
- Policija nije pronašla bombu - kazala je glasnogovornica Nataša Rogić. Prema Vukićevim riječima, dug premašuje milijun kuna.
- Zbog prepucavanja svih u kampu ispaštaju najviše djeca, a sada smo svi revoltirani, ne zbog Elektroistre koja je isključila struju, već zbog negiranja nas od strane svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, MORH-a i Ministarstva branitelja. Nećemo se maknuti i da nam vodu isključe, a frižidere ćemo izbaciti na ulicu da svi vide. Postavljam ultimatum, da se svi koje smo godinama pozivali da dođu u kamp i da se uvjere u uvjete u kojima živimo dođu, jer u protivnom ne garantiram da će se u kampu sve riješiti mirnim putem - tvrdi Vukić. Na Valovinama kaže živi 20-ak branitelja koji boluju od PTSP-a. Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je kapm.
- Stanje je mirno, ali neizdrživo. Problem postoji godinama, a najviše je zakazalo nadležno ministarstvo koje im je trebalo osigurati stanove. Republika Hrvatska u Puli ima značajan dio građevinskog zemljišta koje bi pomoglo da se jednom riješi to stambeno pitanje za građane Valovina. Grad Pula će pomoći - rekao je Miletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a