Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
429 komentara

Branitelji će tijelima blokirati ulaz na koncert Lepe Brene

Branitelji su zapalili svijeće kod spomenika palim suborcima i civilima, a podržali su ih i HSP, udruge proistekle iz Domovinskog rata kao i Udruga obitelji nestalih

D. Javorović/PXL
Foto: D. Javorović/PXL
429 komentara

Svi koji dođu na koncert Lepe Brene 26. ožujka u osječku dvoranu Gradski vrt ne vole Hrvatsku niti su je ikada voljeli! Zato ćemo mi, dragovoljci Domovinskog rata, skupiti se na dan koncerta ispred dvorane, stajat ćemo kod svih ulaza, a oni koji budu htjeli u dvoranu, neka prolaze kroz nas. Mi time poduzimamo legalne korake da se te večeri koncert Lepe Brene u Osijeku ipak ne održi, rekao je u ponedjeljak kod osječkog spomenika hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata Borislav Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a. Barišić je, zajedno s čelnicima HSP-a i predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, prosvjedujući protiv koncerta Lepe Brene, pred spomenikom zapalio svijeće, a svi prosvjednici su u rukama držali plakate Lepe Brene u odori vojske Republike Srbije.

- Osijek nije Šabac. Ovo je velik grad, metropola Slavonije i Baranje i prema Osijeku se na takav način treba odnositi - rekao je Daniel Srb, predsjednik HSP-a i saborski zastupnik.

Na prosvjedu je bila i Marija Ambreković iz Udruge obitelji nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja koja za svojim nestalim sinom Damirom traga 19 godina. 

- Zna Lepa Brena kako boli kada ti dijete nestane. Zašto sada dolazi i stavlja nam sol na ranu? A podržavala je vojsku koja nam je ubijala sinove i rušila gradove - kaže Marija najavljujući da će i članovi njezine udruge prosvjedovati pred dvoranom uoči koncerta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message