Obavijesti

News

Komentari 168

Brat ministra Marića dao je ostavku zbog 'medijskog linča'

Brat ministra Marića dao je ostavku zbog 'medijskog linča'
1

Svetimir Marić priopćio je kako ostavku daje prije svega zbog nastale atmosfere ometanja regularnog i nesmetanog obavljanja bratove iznimno zahtjevne dužnosti ministra

VIDEO

Svetimir Marić, brat ministra Gorana Marića, dao je u četvrtak ostavku na mjesto člana člana Uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila.

- Zbog uvida u sve refleksije u javnosti, kojima je stvorena atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba funkcije moga brata Gorana, Ministra u Vladi RH,, i mog imenovanja povlačim svoj pristanak na obnašanje dužnosti člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o. - stoji u priopćenju Svetimira Marića glede okolnosti koje su nastale odlukom Skupštine društva Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o. o njegovu imenovanju članom Uprave tog društva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Marić navodi kako je u 34 godine radnog iskustva, u sustavu HŽ-a proveo više od 25 godina te je u istom najviše gradio i stekao osobni profesionalni životopis. Dodaje da je sustavu HŽ-a u pet mandata obnašao menađerske dužnosti (oko 18 godina), a izvan sustava HŽ-a još 5 godina.

- Osoba sam s punom materijalnom i moralnom odgovornošću te profesionalac s osobnim integritetom i uspješnim rukovodnim iskustvom. Stoga odbijam bilo kakvu moralnu opterećenost nastalu činom mog imenovanja kako mene osobno tako i mog mlađeg brata Gorana i njegove dužnosti na mjestu Ministra u Vladi RH - ističe Marić.

Naglašava da to radi prije svega zbog nastale atmosfere ometanja regularnog i nesmetanog obavljanja bratove iznimno zahtjevne dužnosti ministra državne imovine načinom kako on postavlja i želi voditi svoj resor.

Njegov brat, ministar Goran Marić, najavio je da će se o tom slučaju očitovati u 13 sati na konferenciji za novinare u Ministarstvu državne imovine.

- Nisam ga niti predložio za člana uprave, niti sam o tome odlučivao - kazao je Goran Marić nedugo nakon što je procurila informacija o novom poslu njegovog brata.

Uzeo otpremninu pa opet dobio posao u sustavu HŽ-a

Kako smo već pisali, Svetimir Marić (60) stariji je brat ministra imovine Gorana Marića. Od 2005. do sredine prošle godine vodio je tvrtku koja se sad zove Tersus Eko, koju je osnovao HŽ Putnički prijevoz za čišćenje vagona i vlakova. Krajem prošlog mjeseca je vraćen za člana uprave u tvrtku Tehnički servisi željezničkih vozila koja se bavi sličnim poslom. I tu tvrtku je osnovao HŽ Putnički prijevoz, a tko će voditi obje, odlučuje direktor HŽ-a Putničkog prijevoza Robert Frdelja.

Povratak Marića je čudan jer smo doznali da je on nakon smjene u lipnju još nastavio biti zaposlen i dobivati plaću u Tersus Eko. Tvrtka je morala otpustiti 127 radnica i zapala je u gubitke. Iz HŽ-a Putničkog prijevoza su nam odgovorili da Marić nije tražio otpremninu, ali da mu je ona isplaćena, kao i ostalim radnicima, u visini šest plaća, odnosno 35.000 kuna. Nakon toga je bio na burzi rada 22 dana, od kraja siječnja do 22. veljače, kad je zaposlen u Tehničkim servisima. Radnica s kojom smo pričali kaže da su oni morali potpisati da moraju vratiti otpremninu ako se opet zaposle u sustavu HŽ-a u roku tri godine.

Marić je spreman vratiti otpremninu iako za to nema zakonske obveze. Odbacujem bilo kakve insinuacije o političkom kadroviranju kao neistinite - tvrdi Frdelja te dodaje da ga je ponovno angažirao jer ima 35 godina iskustva i imenovao ga je iz profesionalnih razloga.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u