Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Brazzoduro: Naše pomorce u Togu vlasnici drže kao robove

Dvojica pomoraca s broda u Togu htjela su se vratiti kući, no lučki kapetan zadržao je putovnice. Pet pomoraca u Jemenu ne želi otići jer se nadaju svojim plaćama

16 komentara

Brod Katina šibenske tvrtke Brodarstvo d.o.o. vjerovnici su zadržali u Jemenu prije sedam mjeseci. Na njemu je posada, koja jednako toliko nije primila plaću. U časničkom kadru je pet hrvatskih pomoraca.

- Osuđeni smo na odvjetnike, koje uspijemo dobiti. Nemamo nekog od povjerenja. Nismo sigurni da će se naplatiti potraživanja pomoraca, ali možemo im platiti kartu za povratak kući - rekao nam je Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske. Pomorci su na brodu ostali jer se nadaju da će im tvrtka isplatiti zaostale plaće. 

No, dvojica hrvatskih pomoraca s broda Verzina iste šibenske tvrtke htjela su se vratiti kući. Brod su također zadržali vjerovnici, ali u Togu. Brazzoduro je našim pomorcima već bio poslao avionske karte, ali lučki kapetan zadržao je njihove putovnice.

- To je protiv svih zakona i propisa. Ne želi da brod ostane bez posade, ali time naše pomorce drže kao robove. Jedina razlika je što su robovlasnici svoje robove hranili, a ovaj njima ne daje hranu - ogorčen je Brazzoduro. Pomorcima savjetuje da napuste brod nakon kašnjenja dviju plaća.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message